Vanvittig god ide, at formanden prioriterer at komme rundt, siger borgmester Marie Stærke
Vanvittig god ide, at formanden prioriterer at komme rundt, siger borgmester Marie Stærke
21.03.2019 kl. 10.30
KL Topmøde

Borgmestre glade for at få formand på besøg

Jacob Bundsgaard har op til topmødet været på besøg hos borgmestrene i alle landets kommuner. "Flot prioriteret", siger borgmester.
tekst Tom Ekeroth

Formanden for KL har kørt 10.000 km på tur til samtlige danske kommunerne for at tale med borgmestrene og opleve forskelligheden i det danske kommunale landskab. Og det er blevet godt modtaget i medlemskommunerne. Marie Stærke (S), borgmester i Køge:

– Jeg synes, det har været en vanvittig god ide, og det er flot prioriteret af formanden, at han på den måde tager rundt til os alle sammen og hører på vores lokale udfordringer og vores synspunkter på det lokale selvstyre og KL som organisation.

I Køge talte de to borgmestre både om vækst og udfordringer:

­– Der sker rigtig meget i Køge, men vi talte også om nogle af de udfordringer, vi står med: En voksende andel af ældre med udgifter, der skal prioriteres, men også stigende udgifter til det specialiserede område, særligt på børneområdet. Med de indskrænkede rammer bliver det sværere og sværere at prioritere, fordi vi skal lægge budgetterne i oktober, og så kommer der en finanslov i november, hvor de penge vi har sparet, så måske kommer igen, men kun som Christiansborg bestemmer, siger Marie Stærke.

LÆS OGSÅ Adelskov trækker sig fra alle KL-poster

Borgmester Jens Ejner Christensen (V), Vejle Kommune syntes, besøget var meget værdifuldt i forhold til diskussionen om ghettoplanerne:

– Jeg har jo ikke kendt Jacob så godt før, men efter såan et besøg, hvor man har siddet sammen i et par timer, så er det nemmere at tage telefonen, hvis der er noget, man gerne vil have KL til at tage sig af. Det er en måde, jeg godt kan lide at arbejde på. For mig har det meget stor værdi, at KL's formand og næstformand er meget tilgængelige, siger Jens Ejner Christensen. tek@kl.dk 

Emneord
Byråd, KL

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre glade for at få formand på besøg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger