Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
20.03.2019 kl. 12.00

København fyrer topdirektør

Efter seks år på posten som administrerende direktør for teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune er Pernille Andersen i dag blevet fyret.
tekst Rudi Holm

Københavns Kommune fyrer en af sine topembedsmænd, direktør i teknik- og miljøforvaltningen Pernille Andersen. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

– Jeg har efter nøje overvejelse besluttet at anmode økonomiudvalget om at indlede en afskedigelsessag mod teknik- og miljøforvaltningens administrerende direktør. Baggrunden herfor er, at der samlet set tegner sig et billede af en forvaltning med utilstrækkelig klarhed om forretningsgangene Det har på den baggrund været min vurdering, at der er brug for en ny administrerende direktør i spidsen for forvaltningen, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager-Olsen (EL).

Pernille Andersen har været administrerende direktør for teknik- og miljøforvaltningen i Københavns kommune siden 2013. Forvaltningen har de seneste år været ramt af en række kontroversielle sager om blandt andet for høje gebyrer i byggesager og fortovsrenholdelse.

Afskedigelsessagen vil ifølge kommunen blive behandlet i økonomiudvalget den 2. april og skal derefter runde borgerrepræsentationen den 11. april. Først herefter vil der ifølge kommunen blive sat gang i arbejdet med at lede efter en ny direktør til forvaltningen. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Rapport kritiserer kommune
Emneord
Forvaltning, Miljø

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København fyrer topdirektør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger