Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.03.2019 kl. 11.00

Struer dropper også p-vagter efter regeringsindgreb

Kommunerne skal aflevere 70 procent af de penge de opkræver i p-afgift til staten. Der får nu også Struer Kommune til at droppe parkeringskontrollen.

Regeringen har hævet statens andel af indtægter fra parkeringsafgifter, og det får nu konsekvenser i Struer kommune, der dropper p-vagter.

Marianne Bredal (V), formand for Teknik,- Miljø- og Klimaudvalget i Struer, mener, det er et stort problem.

– Jeg synes da bare, at det er en skjult skat, vi pålægger kommunerne og i sidste ende borgerne, siger hun hun til TV Midtvest.

Den økonomiske gevinst er forsvundet for kommunerne, efter regeringen fra 1. januar valgte at hæve afgifterne, så kommuner i stedet for at aflevere 50 procent af indtægterne fra parkeringsafgifter til staten i stedet skal aflevere 70 procent. Når man samtidig skal betale et p-selskab for at løse opgaven, så hænger det ikke sammen økonomisk mener flere kommuner.

LÆS OGSÅ Tre borgmestre træt af halve motorvejsløsninger

– Det er et stort problem, at staten har lavet en ny lovgivning, fordi mange kommuner kommer i klemme. De kan ikke få parkeringsordningerne til at løbe rundt, når staten skal have så stor en del af det beløb, der kommer ind. Så den lovgivning skal ændres snarest muligt, siger Jacob Bjerregaard fra Socialdemokratiet, der er borgmester i Fredericia og formand for KL's Teknik- og Miljøudvalg til tv-stationen.

TV Midtvest opgør, at i deres landsdel alene har kommunerne Herning, Ikast-Brande, Holstebro, Ringkøbing-Skjern og nu også Struer opgivet at håndtere billisternes ulovlige parkeringer og har i i stedet overladt det til politiet.

Minister forsvarer afgift

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille fra Liberal Alliance har tidligere begrundet den forhøjede afgift med, at bilister ikke skal bruges som pengemaskine.

– Det her handler om, at der er nogle kommuner, der har haft en tendens til at bruge bilisterne som en slags ”cash cow” til at hive penge ud til andre ting. Det vil vi ikke finde os i, og derfor lavede vi loven, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kampen om ladestanderne intensiveres, Gladsaxe firedobler antallet

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Struer dropper også p-vagter efter regeringsindgreb Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger