Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.03.2019 kl. 10.00

Robotten Asta laver jobfix

Et nyt system fra Schultz skal gøre det lettere for jobcentrene at matche de ledige med de rigtige job og et brugbart cv. Systemet ligner det, som Netflix bruger til at foreslå kunderne nogle film, der passer til deres smag.
tekst Sidsel Boye

Fra 1. maj er it-leverandøren Schultz klar med et system, som på sigt gerne skulle få lige så stor betydning for jobcentrene, som den førerløse bil kan få for transportområdet.

Systemet kan hjælpe jobcentermedarbejderne med at finde de job, der passer allerbedst til den lediges cv, men kan også sikre, at den ledige får udfyldt sit cv på en mere målrettet måde, og dermed får åbnet nogle døre til job, som ellers ikke var kommet i spil. På samme måde kan jobcentermedarbejderen lettere se, hvad en ledig mangler af kvalifikationer for at komme i betragtning til et ønskejob.

– Nogle gange har man måske ikke skrevet lige det relevante i sit cv, men med det nye system bliver det nemmere at se, hvad man skal huske at skrive, og hvordan man bliver bedre til at begrunde sin ansøgning, siger administrerende direktør Simon Svarrer.

Ude i virksomhederne vil systemet betyde, at arbejdsgiverne lettere kan se, hvilke interessante cv'er, der er i nærheden, og cv'erne vil være af bedre kvalitet.

LÆS OGSÅ Stigende smitte får Faaborg-Midtfyn til at genåbne corona-jobbank

Systemet er bygget på informationer og historik fra 20 millioner forskellige profiler, og den første test i kommunerne har vist, at algoritmen kan levere et bedre match, end en jobcentermedarbejder vil kunne. Og information bliver visualiseret, så det bliver lettere at se, hvilke job der passer til den enkeltes profil.

Allerede i dag kører Schultz-robotten "Asta" med et system, der kan forudsige risikoen for, at den enkelte ledige havner i langtidsledighed. Og den kan også levere den forberedelse, en medarbejder har brug for i mødet med den enkelte. Det system er allerede taget i brug i blandt andet i Silkeborg.

Systemet kan også sige noget om afstanden til arbejdspladserne.

– Vi har en funktion, der kan vise, inden for hvilken radius den ledige har søgt. Og om man har søgt inden for den aftalte ramme eller måske kun inden for tre kilometer. Sammen med den ledige kan jobcenterets medarbejder så vise, hvilke muligheder der ligger i et større geografisk felt, siger direktøren.

LÆS OGSÅ Forslag: Partier vil anonymisere kommunale jobansøgninger

Schultz er en af de store leverandører af it-løsninger på beskæftigelsesområdet, og direktøren sammenligner perspektivet i det nye system med perspektivet i fremtidens førerløse biler. Han kan også drage en parallel til det system, Netflix bruger til at sende kunderne forslag til film, som efter al sandsynlighed vil falde i deres smag.

– Visionen er, at vi om nogle år, når arbejdsmarkedet ser anderledes ud, kan stå med nogle ledige, som måske ikke lige ved, i hvad retning de skal søge, og som vi kan sende hen, hvor der er mest behov for deres kvalifikationer. Så arbejder de måske der i tre måneder, og derefter er der brug for dem hos en ny arbejdsgiver, siger Simon Svarrer. Det nye system har Schultz købt af Pistrix A/S. sib@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Robotten Asta laver jobfix Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger