Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.03.2019 kl. 14.15

Kommune nedlægger mødregrupper: Fædre vil også involveres

Efter dalende deltagelse i mødregrupper og stigende ønske fra fædre om at blive involveret lancerer Brøndby Kommune nu familiegrupper til førstegangsfødende. De første fædre er begejstrede for det nye tiltag.

Brøndby Kommune har siden årsskiftet indført et nyt koncept, hvor seks førstegangsfødende familier mødes en gang før og en gang efter fødslen i en familiegruppe. De nye familiegrupper afløser mødregrupper til førstegangsfødende, som sundhedsplejen i Brøndby Kommune har oplevet faldende interesse for gennem de sidste år.

– Selvom mødrene har udtrykt glæde over mødregrupperne, så udebliver mange og derfor tester vi nu om et kort og overskueligt forløb for både mor og far bedre passer de behov, førstegangsfødende anno 2019 har. Familierne mødes i sundhedsplejen en gang før og en efter fødslen og kan herfra selvfølgelig selv aftale at mødes yderligere. De første tilbagemeldinger – ikke mindst fra fædrene – er meget positive, fortæller Pia Rønnenkamp, leder af sundhedsplejen i Brøndby Kommune.

På tide at involvere fædre

De første grupper blev dannet i januar 2019. Der startes nye grupper op hver måned.

– Sundhedsplejen er præget af kvinder og mødregrupper er en institution, der går langt tilbage, så det er på sin plads, at vi tænker nyt og sørger for at involvere fædrene, der rigtig gerne vil mere på banen. Det er godt for hele familien og er med til at sikre ligestilling, siger Pia Rønnenkamp.

LÆS OGSÅ Dropper forbud mod vegansk mad i daginstitutioner

Mødregrupper til de førstegangsfødende, der ikke deltager i familiegrupperne, og grupper for fleregangsfødende startes forsat op af sundhedsplejen.

Det nye initiativ er blandt andet blevet til på baggrund af observationer, en antropolog har foretaget for sundhedsplejen i Brøndby Kommune. Her lød det blandt andet fra en far om sundhedsplejens involvering af fædrene:

– Jeg synes ikke, jeg er så inddraget i det. Det er mere, fordi jeg blander mig. Det er meget mor-barn, det handler om. Der er jo intet for mig, det er kun, fordi jeg har interessen. Der er ikke noget med, hvordan jeg har haft det med fødslen, eller hvordan jeg har det. Det er meget mor-barn. Det er fint, men hvis man gerne vil have fædrene indover, så skal man måske målrette det lidt den vej også. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune nedlægger mødregrupper: Fædre vil også involveres Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger