Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.03.2019 kl. 11.20

Fradrag skal lokke byboer til landet

Landdistrikter kan lokke byboere på landet med ekstra fradrag. Det mener Landdistrikternes Fællesråd, der i dag præsenterer et udspil sammen med finanssektorens interesseorganisation Finans Danmark, der også har fokus på at styrke ejendomsmarkedet i yderområderne.

Billigere tvangsauktioner og et særligt befordringsfradrag til folk, der pendler til yderkommuner, er blandt en række nye forslag, der skal sætte yderligere skub i den positive udvikling i landdistrikterne, mener Landdistrikternes Fællesråd, og interesseorganisation Finans Danmark, der i dag mandag præsenterer et udspil sammen.

Et sundt ejendomsmarked har stor betydning for både den enkelte families hverdag og fremtid samt landdistrikternes muligheder for vækst og arbejdspladser i lokalområdet, mener de to interesseorganisationer.

Nye initiativer

Derfor lancerer Finans Danmark og Landdistrikternes Fællesråd en række nye initiativer, der skal styrke ejendomsmarkedet og understøtte en fortsat positiv udvikling i landdistrikterne. Blandt forslagene der skal styrke den lokale udvikling i landdistrikterne er:

•Lavere omkostninger ved tvangsauktioner af ”billige” ejendomme​.

LÆS OGSÅ Fællesskab og frivillighed sender tre landsbyer i finalen

•Nedsættelse af kommunal medfinansiering ved nedrivning​.

•At folk i en begrænset periode kan få et ekstra befordringsfradrag, hvis de arbejder i yderområder.

•Udvidelse af BoligJobordningen til nedrivning med ”grønt” incitament i landzoner.

Brug for mere

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, forklarer, at der er en positiv udvikling i gang, men den skal understøttes yderligere.

– Vi ser en positiv udvikling i landdistrikterne blandt andet som et resultat af forskellige målrettede politiske initiativer de senere år. Men der er stadig forhold, som påvirker bolig- og udlånsmarkedet negativt. Derfor handler vores udspil om at styrke ejendomsmarkedet i landdistrikterne og herigennem bidrage til mere vækst og flere arbejdspladser her, siger Steffen Dansgaard.

Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, peger på, at vi de senere år har set en positiv fremgang på ejendomsmarkederne i landdistrikterne, men at der stadig er udfordringer:

– En fortsat sund udvikling i vores landdistrikter er vigtig for sammenhængskraften i og til gavn for hele Danmark. Selv om der i dag gives flere realkreditlån i landdistrikter end i årene efter den finansielle krise, er der stadig gode initiativer, der kan styrke ejendomsmarkedet i landdistrikterne. Derfor foreslår vi nu sammen med Landdistrikternes Fællesråd en række nye tiltag, der yderligere skal stimulere ejendomsmarkedet i disse områder, siger Ane Arnth Jensen. tkn@kl.dk 

Læs forslagene fra Landdistrikternes Fællesråd og Finans Danmark her

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fradrag skal lokke byboer til landet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger