Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.03.2019 kl. 14.30

Region slæbes i retten for at fyre fleksjobbere

Fagforeningen Danske Bioanalytikere slæber Region Sjælland i retten for at fyre seks fleksjobbere. Afgørelsen kan få principiel betydning.

Fagforeningen Danske Bioanalytikere har valgt at stævne Region Sjælland for brud på forskelsbehandlingsloven.

Sagen tager udgangspunkt i Region Sjællands fyringsrunde i november sidste år, hvor man varslede afskedigelser af 191 ansatte på Region Sjællands hospitaler.

Her blev seks ud af syv bioanalytikere ansat i fleksjob på Sjællands Universitetshospital i Køge fyret. En af dem var 50-årige Lene Pedersen fra Stevns.

Lene Pedersen kom til skade med sin ankel i en rappelling-ulykke for 15 år siden. Efterfølgende tog det hende tre år at få tilkendt en fleksjobordning, og nu har hun i de seneste år arbejdet som bioanalytiker på Køge Sygehus i 15 timer om ugen fordelt på tre dage, skriver DR.

LÆS OGSÅ Virksomhederne tilfredse med jobcentrene under coronakrisen

Forskelsbehandling

– Vi har haft en advokat til at vurdere sagen, og advokaten har støttet os i, at opsigelsen af fleksjobberne på Sjællands Universitetshospital er en overtrædelse af forskelsbehandlingsloven, siger formand for Danske Bioanalytikere Martina Jürs til DR.

Loven siger, at arbejdsgiver ikke må forskelsbehandle lønmodtagere eller ansøgere til ledige stillinger ved ansættelse, afskedigelse, forflyttelse, forfremmelse eller med hensyn til løn- og arbejdsvilkår.

Ved forskelsbehandling forstås enhver direkte eller indirekte forskelsbehandling på grund af: Race, hudfarve, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap, national, social eller etnisk oprindelse.

Kan skræmme virksomheder

I Dansk Arbejdsgiverforening mener man, at sagen kan give bagslag for andre der gerne vil i fleksjob.

LÆS OGSÅ Målet er mere fuldtid på det kommunale arbejdsmarked

For selvom virksomhederne gerne vil tage et socialt ansvar og ansætte folk i fleksjob, vil de måske ikke være klar på de problemer, det kan skabe for arbejdsgiveren, mener Dansk Arbejdsgiverforening.

– Når virksomhederne oplever, at det giver problemer, fordi de for eksempel ikke kan afskedige medarbejdere igen, så tør de måske ikke ansætte folk i fleksjob i fremtiden, siger Maria Bille Høeg, chefkonsulent i DA til DR.

Den bekymring har fagforeningen Danske Bioanalytikere ikke.

Det kan tage op til et år før der er en afgørelse i sagen. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ Virksomheder og kommune deler elever

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Region slæbes i retten for at fyre fleksjobbere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger