Det er hensynet til turister og de rekreative værdier, der får borgmestrene til at gå mod vindmølleplaner. Foto: Colourbox
Det er hensynet til turister og de rekreative værdier, der får borgmestrene til at gå mod vindmølleplaner. Foto: Colourbox
18.03.2019 kl. 10.15

Borgmestre til kamp mod vindmøller

I tre kommuner vender man sig nu mod de planlagte havvindmølleparker. Energi- og klimaministeren er i princippet enig, men mener de bliver svære at stoppe.

I Ringkøbing-Skjern har de ellers været glade for vindmøller. Vindenergien spiller en væsentlig rolle i kommunens planer om at kommunen er selvforsynende med vedvarende energi i 2020.

Men nu går et enigt byråd imod planerne om at opstille 20 kystnære vindmøller ved ferieområdet Søndervig.

– Vi har en sommerhusbranche og nogle udlejningsbureauer, som tænker på turismen. Og mange sommerhusejere er betænkelige ved, hvad det vil gøre ved oplevelsen af en solnedgang ved vestkysten, siger borgmester Hans Østergaard (V) til JyllandsPosten.

Lokalpolitikerne har nu bedt Folketinget om at få flyttet møllerne længere ud i Vesterhavet.

LÆS OGSÅ Bureaukratiske regler stopper solceller på kæmpe tagarealer

Der er andre muligheder

I Kalundborg Kommune, der ellers også er kendt for sin grønne profil, protesterer man mod planerne om at opføre op til 60 kystnære møller. Borgmester Martin Damm (V) mener, der i dag er andre muligheder for at placere vindmøller til havs.

– Den teknologiske udvikling har jo gjort, at man kan sætte møller op langt ude på havet stort set uden tilskud, og hvorfor skal man så stille møller op foran folks vinduer? siger borgmester Martin Damm (V) til JyllandsPosten.

Også i Assens Kommune kæmper borgmesteren og lokalpolitikerne imod en plan om 20 til 40 møller i Lillebælt.

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) erklærer sig enig i kommunernes kritik af de planlagte kystnære mølleparker.

LÆS OGSÅ Færgebyen Hou får en ny maritim bydel

– Disse mølleparker frustrerer mig stærkt, men hvis VVM-godkendelserne går igennem, er projekterne svære at stoppe, siger ministeren til JP. tkn@kl.dk

Emneord
Energi, Teknik, Turisme

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre til kamp mod vindmøller Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger