Måske er der basis for en kvaje-honningkage til beboerne foto: Colourbax
Måske er der basis for en kvaje-honningkage til beboerne foto: Colourbax
15.03.2019 kl. 10.30

Ups… Vi kom til at slette Nørregade

På grund af en datafejl fik alle beboere i Nørregade i Christiansfeld den overraskende besked i deres e-boks, at deres adresse var ændret til Zinzendorfgade.
tekst Tom Ekeroth

En tastefejl i et IT-system har betydet, at en hel gade i Christiansfeld med ét slag ændrede navn fra Nørregade til Zinzendorfgade. Selv om datafejlen, der opstod i Kolding Kommunes Byggesagsafdeling, er rettet, blev der automatisk sendt et brev til beboernes e-boks om, at de havde fået en ny adresse, hvilket selvfølgelig vakte stor undren i verdensarvsbyen.

– Vi beklager meget, den fejl, der er sket og det besvær, som den eventuelt må medføre for beboerne i Nørregade. Da de kommunale og statslige IT-systemer hænger sammen, er navneændringen slået i gennem i alle offentlige registre, og selv om fejlen blev rettet hurtigt, vil rettelsen desværre først slå i gennem i morgen fredag kl. 16, forklarer Ingelise Jellesen, afdelingsleder i Byggesag i en pressemeddelelse.

Omdøbningen af Nørregade i Christiansfeld til Zinzendorfgade er sket i IT-systemet Danmarks Adresser, der anvendes til at navngive gader og tildele husnumre i hele Danmark. Fejlen er sket i forbindelse med arbejdet med at forberede omdannelsen af Christiansfeld Gl. Skole til boliger.

Navnet Zinzendorf stammer i øvrigt fra den tyske greve, embedsmand og teolog, Nikolaus Ludwig von Zinzendorf (1700-1760), der grundlagde den Herrnhutiske Brødremenighed, som i sin tid byggede Christiansfeld. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Sønderborg skal teste kunstig intelligens på aktindsigter
Emneord
It

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ups… Vi kom til at slette Nørregade Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger