Foto: Sønderborg Kommune
Foto: Sønderborg Kommune
15.03.2019 kl. 09.15

Sønderborg Kommune overvejer at tilslutte sig sagsanlæg mod staten

Sønderborg Kommune kan blive den næste kommune, der går med i sagsanlæg mod staten i sagen om fejl i udligningsordningen.
tekst Tom Ekeroth

På et møde onsdag i Sønderborg Kommunes Økonomiudvalg skal medlemmerne tage stilling til, om man ønsker at være en del af sagsanlægget. 17 kommuner har allerede tilsluttet sig sagen om fejl i udligningsordningerne. Kommunerne mener, at manglende registrering af uddannelsesniveau har betydet, at staten har udbetalt for lidt i udligning, forklarer borgmester, Erik Lauritzen (S):

– Det handler om at sikre de værdier, som rettelig tilhører Sønderborg Kommune. Vi så allerhelst en politisk løsning på det her, men det er ikke lykkedes at nå til enighed med landspolitikerne. For at sikre, at sagen ikke forældes, er vi derfor nødt til at lægge sag an nu.

Sagen handler om årene fra 2017 og frem, hvor Sønderborg Kommune ifølge beregninger har krav på et tocifret millionbeløb. Det vil man nu forsøge at få udbetalt via sagsanlægget:

– Det huer mig ikke, at vi er nødt til at lægge sag an mod staten. Det er ikke den måde, vi vil samarbejde på, men i dette tilfælde har det ikke været muligt at lave en politisk aftale. Så med forældelsesfristen lige om hjørnet er vi nødt til at handle nu og starte sagen. Men det er ingen hemmelighed, at jeg stadig håber på en politisk aftale om sagen,siger Erik Lauritzen.

LÆS OGSÅ Saver udspil midt over: Det er symptombehandling

Fejlen opstår, når den årlige udligning skal udregnes. Her er blandt andet uddannelsesniveau én af de faktorer, der påvirker beregningen. Her er "Uoplyst uddannelsesniveau" blevet talt med som ingen eller lav uddannelse, og det har påvirket beregningen. Dermed har en række kommuner primært i provinsen ifølge sagsanlægget fået udbetalt for lidt i udligning.

Arbejdet med at forberede det fælles sagsanlæg forventes at gå i gang i løbet af marts måned. Det er Hjørring Kommune, der koordinerer sagsanlægget på de deltagende kommuners vegne. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sønderborg Kommune overvejer at tilslutte sig sagsanlæg mod staten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger