Helsingør er meget andet Kronborg - og det skal turisterne opdage foto: Colourbox
Helsingør er meget andet Kronborg - og det skal turisterne opdage foto: Colourbox
15.03.2019 kl. 10.30

Borgmester skuffet over turismeplacering

Benedikte Kiær (K) er skuffet over, at Helsingør ikke placerer sig højere på listen over de danske kommuner, hvor besøget af turister fra ind- og udland skaber den største økonomi.
tekst Tom Ekeroth

VisitDenmark placerer Helsingør på 10. pladsen, når turismeorganisationen og Center for Regional og Turismeforskning måler på turismeforbrug: Hvor meget turisterne bruger og skaber af omsætning i en kommune. En 10. plads er ikke godt nok for Helsingør, som burde rykke længere op på listen, mener Benedikte Kiær ifølge Helsingør Dagblad:

– Selv om vi brager derudad med turismen, så har vi stadig en masse arbejde at gøre på det område. Det er skam fint, at vi ligger på en 10. plads, når man måler på turismeforbruget og den omsætning, turisterne giver. Men jeg har det virkelig stramt med, at for eksempel Varde og Vejle liggere højere end os. Det samme gør Ringkøbing-Skjern, siger hun til avisen.

København topper liste, men det er kommuner som Ringkøbing-Skjern, Varde og Vejle plus Frederikshavn, som Helsingør bør kunne overhale, mener Benedikte Kiær. Odense og Bornholm ligger umiddelbart foran Helsingør på plads nummer otte og ni.

– Det er klart, at for eksempel sommerhusturisme betyder mere i nogle af de her kommuner end i Helsingør. Vores udfordring er, hvis turister bare kommer herop for at se Kronborg og så tager tilbage igen. Vi skal gøre andre ting end Kronborg kendt, så folk bruger flere dage heroppe og overnatter og spiser lokalt, siger Bendikte Kiær til Helsingør dagblad. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Landets største turismesamarbejde har fået navn
Emneord
Turisme, Branding

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester skuffet over turismeplacering Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger