Foto: Frederiksberg Kommune
Foto: Frederiksberg Kommune
14.03.2019 kl. 10.00

Ny borgmester på Frederiksberg

Den 31-årige Simon Aggesen (K) forventes valgt som ny borgmester på Frederiksberg, når kommunalbestyrelsen mødes mandag den 18. marts. Jørgen Glenthøj (K) har meddelt, at han efter 10 år på posten ønsker at stoppe.
tekst Tom Ekeroth

Det er en enstemmig konservative gruppe, som peger på Simon Aggesen. En beslutning som er i overensstemmelse med den brede konstitueringsaftale, som Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Venstre og Liberal Alliance, indgik efter seneste kommunalvalg. En aftale som blandt andet tildeler borgmesterposten til Det Konservative Folkeparti i den nuværende valgperiode.

Borgmester Jørgen Glenthøj fortsætter i kommunalbestyrelsen valgperioden ud, men genopstiller ikke til næste kommunalvalg. Han siger i den forbindelse:

– Jeg har nået en alder, hvor det vil være passende for mig at tænke på mere tid til familien og andre gøremål. Jeg ser frem til at fortsætte mit politiske arbejde som menigt medlem af kommunalbestyrelsen valgperioden ud, siger han.

Rådmand for Kultur- og Fritidsudvalget

Simon Aggesen er 31 år gammel og er i øjeblikket rådmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

LÆS OGSÅ Borgmester sygemeldt på ubestemt tid

– Jørgen Glenthøj overdrager et Frederiksberg i topform, hvor borgerne er tilfredse, og samarbejdet i kommunalbestyrelsen er bredt og stærkt. Jeg er taknemmelig for og ydmyg over til den tillid, mine politiske kollegaer viser mig. Jeg vil gøre alt for at leve op til tilliden, så vi i bredt samarbejde kan fortsætte udviklingen af det grønne, velfungerende og veldrevne Frederiksberg, som vi alle holder af, siger Simon Aggesen.

Jørgen Glenthøj har siddet i Frederiksberg Kommunalbestyrelse i mere end 25 år og siger om sine politiske resultater:

– Gennem 10 år har jeg haft det privilegium at stå i spidsen for et Frederiksberg i rivende udvikling. Vi har styrket økonomien, udviklet den kommunale service med høj tilfredshed blandt borgerne samtidigt med, at vi har sænket de kommunale skatter markant. Jeg glæder mig også over, at byen aldrig har været grønnere, og kulturen har fået et markant løft, siger han og fortsætter:

– Nu er tiden kommet til et generationsskifte og derfor giver jeg stafetten videre til Simon Aggesen, som er ung og talentfuld. Alligevel har han allerede masser af politisk erfaring og indsigt til at føre byen og det brede politiske samarbejde videre. Jeg er helt sikker på, at Simon bliver en rigtigt god borgmester. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Jeg bliver høj af at lære mennesker at kende
FOR ABONNENTER

 

FAKTA

Jørgen Glenthøj, borgmester siden 2009 og medlem af Kommunalbestyrelsen fra 1986 – 1988 og uafbrudt siden 1994.

Han har læst medicin og arbejdet mange år i medicinalbranchen.

Jørgen Glenthøj er 64 år gammel og gift med Jeanett Glenthøj.

Simon Aggesen er 31 år gammel og har været medlem af Kommunalbestyrelsen siden 2009.

Han er rådmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Han er uddannet cand. jur. og har hidtil arbejdet som bl.a. advokat i MobilePay.

Simon Aggesen er gift med Josephine Aggesen. Sammen har de en søn på tre år og forventer i april at blive forældre til endnu en søn. 

Emneord
Byråd, Karriere

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny borgmester på Frederiksberg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger