"Det gyldne rum" i den kommende skole opkaldt efter et af kunstnerens værker Ill: Varde Kommune
"Det gyldne rum" i den kommende skole opkaldt efter et af kunstnerens værker Ill: Varde Kommune
14.03.2019 kl. 11.20

Kendt kunstner præger ny skole i Varde

Den kendte kunstner Otto Frello, der har sit eget museum i Varde, lægger navn til en ny skole ”Frelloskolen” i Varde. Trods placeringen i byen er naturen tænkt ind i undervisningen.
tekst Tom Ekeroth

Den frodige og fabulerende kunstner Otto Frello sætter sit præg på en ny skole i Varde. I Frelloskolens skolehave kan eleverne omsætte det at så, dyrke, høste, tilberede og spise grøntsager til et eksperimenterende læringsrum for skolens fag.  

En skolehave, en nyplantet skov, masser af lys og faglaboratorier, der på kreativ vis understøtter undervisningen. Det er nogle af de centrale elementer i byggeriet af Varde Kommunes ”Frelloskolen”, der kommer til at ligge lige ved Vardes store sportscenter.

Når skoleeleverne for første gang slår dørene op til Frelloskolen i august 2021, ringer det samtidig ind til timer i en skole, der er bygget til at inspirere og motivere dem til faglig og personlig udvikling gennem hele deres skoletid.

I skolehaven kan eleverne omsætte det at så, dyrke, høste, tilberede og spise grøntsager til et eksperimenterende læringsrum for skolens fag. En nyplantet skov rummer forskellige læringszoner for alle klassetrin. For eksempel indbyder en amfiscene til undervisning i det fri.

LÆS OGSÅ Formand for børne- og kulturcheferne: Nej til minimumsnormeringer, ja til uddannelse

Erik Buhl (V), borgmester i Varde Kommune:

– Frelloskolen bliver ikke bare en splinterny skole, men et moderne læringsunivers for 900 elever. Når de møder ind til skolestart i 2021, bliver der virkelig mulighed for at gå kreativt til værks i undervisningen. Jeg er sikker på, at eleverne får en motiverende og inspirerende skolegang. Den natur, der omgiver os her i Varde Kommune, er enestående. Den tiltrækker hvert år hundredtusinder af turister og former os, der bor her. Derfor er jeg specielt glad for, at mulighederne for at integrere naturen i børnenes læring bliver så gode, som de gør, siger Erik Buhl. tek@kl.dk 

OM SKOLEN

• Skolen bliver daglig ramme for ca. 900 skoleelever fordelt på fire klassespor fra 0. til 9. klasse (indskoling, mellemtrin og udskoling). Skolen får 80-90 medarbejdere. Den er en fusion mellem Brorsonskolen og Sct. Jacobi Skole, der begge ligger i Varde.

• 0.-3. klasse får faste klasselokaler, mens 4.-9. klasse får roterende undervisning afhængigt af faget.

• Skolen er opkaldt efter Otto Frello, der var en berømt maler og illustrator. Han er udnævnt til æresborger i Varde. Hans værker kan opleves på Museum Frello i midten af Varde. Otto Frello, der var født i 1924 , døde i 2015.

Emneord
Kultur, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kendt kunstner præger ny skole i Varde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger