To socialdemokrater har forladt partiet på Rådhuset foto: Gribskov Kommune
To socialdemokrater har forladt partiet på Rådhuset foto: Gribskov Kommune
13.03.2019 kl. 10.25

Viceborgmester forlader S

Viceborgmester Bo Jul Nielsen, Gribskov Kommune, forlader Socialdemokratiet i protest mod den lokale partiledelse.
tekst Tom Ekeroth

Den socialdemokratiske viceborgmester i Gribskov, Bo Jul Nielsen, forlader partiet og bliver løsgænger. Det er ifølge flere medier den lokale partiledelse, han har fået nok af. Til Frederiksborg Amts Avis siger han:

– Det er ikke Mette Frederiksen eller de andre socialdemokrater på Christiansborg, jeg har noget imod. Det er den lokale ledelse af partiet, der gør det svært at navigere, og nu har jeg fået nok, siger viceborgmesteren, der fortsat vil føre rød politik.

Han er heller ikke på vej ind i et nyt parti. Til Lokalavisen Fredensborg siger han:

– Hvis man lige pludselig går imod det, som man har vedtaget, skaber det jo kaos. Og der har været svære arbejdsforhold i forhold til klimaet i den lokale afdeling af partiet. Der er jo to partiforeninger og en fællesledelse, og det har ikke altid været nemt at navigere i det. Det har været så surt, at jeg vælger nu at trække stikket. De har ikke altid været medspillere – jeg har haft modspillere, som har skabt kaos inden for det seneste halvandet år. Det er også den retorik, der bliver brugt. Det er ikke altid pænt og sobert, den måde vi taler på.

LÆS OGSÅ Ny kommunaldirektør i Tårnby

Bo Jul Nielsen blev valgt ind i byrådet i Græsted-Gilleleje i 2002. Socialdemokraterne har nu tre pladser i byrådet. Tidligere havde partiet fem, men for lidt over et år siden valgte Betina Sølver Hansen at forlade partiet. tek@kl.dk 

Emneord
Byråd, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Viceborgmester forlader S Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger