Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.03.2019 kl. 09.45

Skolerne i Frederikshavn mangler syv millioner kroner

Kommunen skal finde store beløb efter millionoverskridelser på skoleområdet. Flere børn med særlige behov skal inkluderes og to afdelingsledere spares væk.
tekst Tom Ekeroth

Budgettet for skoleområdet i Frederikshavn Kommune er overskredet med syv millioner kroner. Overskridelserne skyldes primært, at der er sket flere dyre anbringelser af børn uden for kommunen, og at  udgifterne på specialskoleområdet er steget med omkring tre millioner kroner mere end forventet.

Byrådet har vedtaget, at man finder pengene ved at spare to afdelingsledere. Det vil give en forventet  besparelse på 1,2 millioner kroner. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Et andet sted at hente pengene er i de besparelser, man får efter Folketingets beslutning om at reducere skoleugen med to timer og et kvarter. Det skulle ifølge forvaltningens  beregninger give omkring 2,3 millioner kroner.

Derudover kommer man til at spare 3,5 million kroner på specialområdet ved at inkludere flere børn med særlige behov i det almene område og styre økonomien på specialklasseområdet " strammere".

LÆS OGSÅ Råderummet: Kvalitet for skolepengene betaler sig
FOR ABONNENTER

Beslutningen om at spare to afdelingsledere bliver mødt med stor kritik fra formand for skolelederforeningen, Mogens Brag.

Han pointerer, at lederne stadig er spændt hårdt fire år efter, der blev sparet fem millioner kroner på ledersiden i forbindelse med projektet "Bæredygtig Børneområde", hvor man blandt andet inddelte børneområdet i fire distrikter.

Formanden for Børne- og Ungeudvalget, Anders Brandt (S), ser dog logik i at reducere antallet af afdelingsledere:

– Vi fået færre elever i skolerne, som har ført til, at man har skåret ned på lærerstanden. Og så giver det god mening for mig, at man tilpasser på ledersiden. Jeg synes klart, at vi skal bruge penge på børne- og skoleområdet, men vi bliver nødt til at holde os inden for budgetrammen, siger Anders Brandt til Stiftstidende. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Afbrudt skolegang rammer hver femte anbragte børn og unge
Emneord
Anbringelser, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skolerne i Frederikshavn mangler syv mio. kr. Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger