Roskilde Kommune vil gerne have diget færdigt. De kan blive dyrt ellers foto: Roskilde Kommune
Roskilde Kommune vil gerne have diget færdigt. De kan blive dyrt ellers foto: Roskilde Kommune
13.03.2019 kl. 09.00

Roskilde vil have bygget dige færdigt

Roskilde Kommune beder nu Miljø- og Fødevareklagenævnet om at genoptage sagen, hvor nævnet har afgjort, at en klage over VVM-tilladelsen har opsættende virkning på byggeriet af diger og sluse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg.
tekst Tom Ekeroth

Kommunen mener ikke, der er grundlag for at tillægge klagen opsættende virkning, og at der foreligger nye og væsentlige oplysninger, som nævnet skal vurdere.

Kommunen oplyser, at anlægsarbejdet med digerne blev igangsat allerede den 12. oktober 2018, og at der intet retligt var til hinder herfor. Anlægsarbejdet er nu så fremskredent, at den beskyttede natur, der kan påvirkes, allerede er påvirket.

Derfor er der ikke grundlag for bruge det såkaldte "forsigtighedsprincip" i sagen, når arbejdet er nået så langt.

Roskilde Kommune bemærker, at hvis der på grund af en forsinket opførelse af kystbeskyttelsen sker oversvømmelser, vil det medføre meget store samfundsøkonomiske skader og udgifter. Samtidig er der også en betydelig udgift ved, at arbejdet er stoppet.

LÆS OGSÅ Det grønne svar ligger i dybet
FOR ABONNENTER

Hvis lovens udgangspunkt for disse sager skulle være et forsigtighedsprincip, bør loven ændres, så en opsættende virkning ikke bliver afhængig af sagsbehandlingstiden i nævnets sekretariat, skriver digelaget og Roskilde Kommune til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som samtidig opfordres til en meget hurtig behandling af anmodningen om genoptagelse af sagen. tek@kl.dk 

Emneord
Anlæg, Klima

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Roskilde vil have bygget dige færdigt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger