Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.03.2019 kl. 12.00

Tidligere lokalpolitiker skuddræbt

Tømrermester og tidligere lokalpolitiker for Venstre i Helsinge Poul Erik Schwærter blev skudt og dræbt af sin tidligere bedste ven.
tekst Tom Ekeroth

En 73-årig mand blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør, sigtet for drab.

Han erkender at have affyret skud mod 74-årige Poul Erik Schwærter. Selv mener den sigtede dog, at der ikke er tale om drab, men derimod vold med døden til følge.

Den 74-årige Poul Erik Schwærter var i årevis medlem af byrådet i det daværende Helsinge Kommune. Han repræsenterede Venstre og havde gode politiske forbindelser. Og netop disse forbindelser er tilsyneladende en del af nøglen til forståelsen af, hvad der skete på en gård i Nordsjælland. Her blev Poul Erik Schwærter skudt og dræbt af sin tidligere bedste ven. Den sigtede forklarer ifølge Ekstra Bladet, at han følte sig svigtet af den tidligere politiker.

Den 73-årige havde problemer med kommunen omkring en ejendom i Helsinge. Den kunne ikke sælges, fordi den var forurenet.

LÆS OGSÅ Kommunal veteran forlader politik

Ifølge den sigtede er det et kommunalt rensningsanlæg ved hans ejendom, som har forurenet grunden. Og ifølge ham gik hans tidligere bedste ven bag ryggen på ham og hjalp ham ikke med de kommunale problemer trods de gode forbindelser i lokalpolitik.

– Han har gjort mig ondt, lød det fra den 73-årige i retten ifølge Ekstra Bladet.

Poul Erik Schwærter blev skudt i ryggen i sit hjem.

Den 73-årige kontaktede derefter selv politiet. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Trinbræt blev springbræt
FOR ABONNENTER
Emneord
Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere lokalpolitiker skuddræbt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger