Jane Jegind: Vi understøtter engagerede borgere foto: Odense Kommune
Jane Jegind: Vi understøtter engagerede borgere foto: Odense Kommune
12.03.2019 kl. 10.05

Odense klar med 2,2 million kroner til borgernes idéer

Nu begynder "Borgerne Bestemmer". Odenseanerne har igen mulighed for at søge om midler, som man efterfølgende kan dele ud til gode idéer i det område, man bor i. Formålet med Borgerne Bestemmer er at fremme det lokale engagement og styrke fællesskaberne i lokalområderne.
tekst Tom Ekeroth

2,2 million kroner er klar til at blive sendt ud til Odenses lokalområder. Pengene bliver fordelt på 10 portioner á 220.000 kroner, som går til gode idéer og projekter i Borgerne Bestemmer 2019.

– Vi vil gerne have stærke og aktive lokalområder, og med "Borgerne Bestemmer" understøtter vi, at engagerede borgere kan gøre deres bydel bedre. Gennem årene er mange spændende idéer blevet gjort til virkelighed på denne måde, og jeg tvivler ikke på, at vi får en masse gode ansøgninger, for Odense er kendetegnet af mange dygtige og engagerede ildsjæle, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Det kræver dog, at man danner en lokalt forankret arbejdsgruppe.

– Forestil dig en gruppe mennesker – en styregruppe – der sammen brænder for at udvikle deres lokalområde. Det kan for eksempel være et fællesskab på mindst fem personer bestående af repræsentanter fra foreninger, institutioner og individuelle ildsjæle. Styregruppen skal søge om deltagelse i "Borgerne Bestemmer" 2019. Det er vigtigt at forstå, at det ikke er meningen, at de selv skal byde ind med konkrete idéer. De skal i stedet have lyst til at bidrage til, at lige netop deres lokalområde får en pose penge til udvikling, siger Rosanna Beth Sloth, der er projektleder i Odense Kommunes Center for Civilsamfund.

LÆS OGSÅ Vejle tager udsættelse af Tour de France i stiv arm
FOR ABONNENTER

Hvilke idéer, der i sidste ende skal finansieres af puljen og realiseres, udvælges ved en demokratisk afstemning. Valgdagen, som den hedder, arrangeres af styregruppen, og alle i området må stemme. Man skal dog være mindst 10 år for at kunne stemme.

– Det fantastiske ved "Borgerne Bestemmer" er, at det er styregrupperne og borgerne selv, som styrer udviklingen af de lokale initiativer. Center for Civilsamfund understøtter styregrupperne og efterfølgende idéstillerne, men det hele drives af borgere, som kender deres lokalområde og ved, hvad der er behov for, siger Rosanna Beth Sloth. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense klar med 2,2 mio. kr. til borgernes idéer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger