Colourbox
Colourbox
01.01.0001

48.000 unge står uden job og uddannelse

Aabenraa er den kommune, der er bedst til at få restgruppen af unge over i uddannelse eller beskæftigelse. Det viser nye beregninger fra Benchmarkingenheden. I den anden ende er Odsherred den kommune, der har sværest ved at få de unge videre.
tekst Sidsel Boye

Mens samfundet buldrer derudaf er der stadig rigtig mange unge, som hverken har foden inden for på arbejdsmarkedet eller har gang i en uddannelse. Det viser den seneste analyse fra Benchmarkingenheden i Økonomi- og Udenrigsministeriet. I alt er der i øjeblikket 48.000 unge som befinder sig i den såkaldte restgruppe, og analysen viser også, at der ikke er sket det store for gruppen over en fem-årig periode. I 2012 udgjorde de således 7,6 procent og i dag 7 procent af de unge.

Problemet er ikke lige stort i alle kommuner. Således klarer eksempelvis Aabenraa, Tønder, Haderslev og Aalborg kommuner sig bedre i sammenligningen, end man burde forvente på baggrund af rammevilkår. I den anden ende af skalaen klarer Odsherred, Langeland, Halsnæs, Lolland og Tårnby sig eksempelvis ringere end forventet.

Benchmarkingenheden har haft konsulentfirmaet Epinion i marken for at hente gode tip og ideer fra de kommuner, der klarer sig bedst. Det har givet et katalog på 24 konkrete tiltag, som den enkelte kommune kan lade sig inspirere af. Blandt de 24 er blandt andet nævnt Mariagerfjord Kommunes initiativ, erhvervsplaymakeren.

Restgruppen af unge er karakteriseret ved, at de er overrepræsenteret i statistikken i forhold til kriminalitet, psykisk sygdom, sociale foranstaltninger og misbrug, og en større andel af dem har flere problemer på samme tid og de har også oftere brug for sundhedsvæsnet. sib@kl.dk

LÆS OGSÅ Elevernes formand: Arbejdstidsaftalen giver tryghed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 48.000 unge står uden job og uddannelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger