Måske skal vi have færre rådmænd, foreslår rådmandenFoto: Odense Kommune
Måske skal vi have færre rådmænd, foreslår rådmandenFoto: Odense Kommune
11.03.2019 kl. 09.40

Rådmand sætter spørgsmålstegn ved antal forvaltninger og rådmænd

Odense Kommune skal spare. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) opfordrer til at se på den måde, kommunen er organiseret. Det gælder både antallet af forvaltninger, antallet af rådmænd og det stigende antal midlertidige, politiske udvalg.
tekst

For at finde penge til børn og ældre foreslår børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) nu at se på Odenses organisering.

– Jeg vil opfordre til, at vi kigger på, hvordan vi indretter os som kommune. Skal vi for eksempel have så mange forvaltninger. Det skal ikke forstås på den måde, at jeg nødvendigvis synes, vi har for mange forvaltninger . Men er der andre, der synes, vi skal forfølge det, så er jeg også villig til at forfølge og undersøge det nærmere, siger Susanne Crawley Larsen til Fyens Stiftstidende.

Og hun ved godt, at det kan gå ud over antallet af rådmænd, men vi må også sætte os selv i spil, mener hun.

Den rigtige flyvehøjde

Økonomiudvalget har besluttet at finde 200 millioner kroner i næste års samlede kommunale budget og rykke millionerne til velfærd og betalingen for skoler, daginstitutioner og ældrepleje til det stigende antal børn og ældre. 60 af millionerne skal findes ved at fyre 100 administrative medarbejdere, mens det endnu ikke er konkretiseret, hvordan de resterende kroner skal sikres.

LÆS OGSÅ Regionsopdelt genåbning deler sjællandske borgmestre

På borgmesterkontoret vil Peter Rahbæk Juel (S) ikke forholde sig til, om det skal ske ved at skære en forvaltning og en rådmand væk.

– Jeg har ikke nogen mening om, om det er klogt at gøre, for jeg har ikke noget overblik over, hvad det vil betyde. Om det vil give et provenu, der er proportionelt med den store ændring, det vil være, siger han til Fyens Stiftstidende.

– Men først og fremmest vil jeg gerne give en kæmpe kvittering for, at Susanne Crawley Larsen bringer den slags forslag i spil. For det er den flyvehøjde, vi skal op i. Det er en alvorlig opgave, vi står med, og vi skal gå fordomsfrit til værks – også når det gælder kommunens struktur, siger borgmesteren.

Ingen af de øvrige rådmænd i Økonomiudvalget mener imidlertid, at der skal være færre forvaltninger. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Byrådsmedlemmer utilfredse med krisestab

Fakta

Odense Kommune er i dag delt op i fem forvaltninger . De er: Borgmesterforvaltningen By-og Kulturforvaltningen Børn-og Ungeforvaltningen Beskæftigelses-og socialforvaltningen Ældre-og Handicapforvaltningen.

Til sammenligning ser tallene i landets seks største kommuner sådan her ud: I København og Aalborg er der syv forvaltninger , Aarhus har seks, mens Esbjerg og Randers ligesom Odense har fem forvaltninger .

Emneord
Byråd, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rådmand sætter spørgsmålstegn ved antal forvaltninger og rådmænd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger