Dorthe Crüger skal være ny ledelsesambassadør. (Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt)
Dorthe Crüger skal være ny ledelsesambassadør. (Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt)
08.03.2019 kl. 12.25

Tidligere sygehusdirektør bliver ny ledelsesambassadør

Regeringen, KL og Danske Regioner har udpeget en ny ledelsesambassadør, der i 2019 skal inspirere offentlige ledere.

Det bliver den tidligere sygehusdirektør Dorthe Crüger, der året ud skal være såkaldt ledelsesambassadør. Det oplyser Ministeriet for Offentlig Innovation.

– Dorthe Crüger er en meget dygtig og respekteret offentlig topleder. Hun har skabt flotte resultater som sygehusdirektør og har et godt blik for den offentlige sektors kompleksitet. Samtidig har hun i ord og handling vist, hvordan ledelse gør en forskel når det kommer til i praksis at sætte borgeren først. Derfor er Dorthe den helt rigtige ledelsesambassadør, og jeg er helt sikker på, at hun både kan inspirere andre offentlige ledere og bidrage til at kvalificere og sikre vedvarende fokus på betydningen af offentlig ledelse, siger innovationsminister Sophie Løhde (V).

Udpegningen af ledelsesambassadører er en udløber af en aftale fra februar mellem regeringen, KL og Danske Regioner. De blev enige om en række initiativer, der skal styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor.

Ledelsesambassadøren skal ifølge Ministeriet for Offentlig Innovation inspirere offentlige ledere, være frontløber i ledelsesdebatten og frontfigur for en ny ledelsesuge. Ledelsesugen skal afholdes i uge 44 og skal sætte fokus på offentlig ledelse.

LÆS OGSÅ Tidligere storbyborgmester scorer topjob i det private

Den nyudnævnte ledelsesambassadør Dorthe Crüger har tidligere være administrerende direktør på Sygehus Lillebælt og har været medlem af Ledelseskommissionen, ligesom hun har været formand for Kræftens Bekæmpelse.

Dorthe Crüger, der fik prisen som årets leder i 2015, ser frem til arbejdet som ledelsesambassadør.

– Jeg er meget beæret over, at regeringen, KL og Danske Regioner har valgt at udpege mig som ny ledelsesambassadør. Det ligger mit hjerte meget nær, at det offentlige skal kunne levere den service, som borgerne efterspørger. Og her spiller ledelse jo en nøglerolle, fordi lederne skal være rollemodellerne, der går forrest og sætter borgerne i centrum, siger Dorthe Crüger.

Det er meningen, at der også i 2020 og 2021 skal udpeges en ledelsesambassadør. jki@kl.dk 

LÆS OGSÅ Furesø henter ny kommunaldirektør i Middelfart
Emneord
Navne, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere sygehusdirektør bliver ny ledelsesambassadør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger