Foto: Greve Kommune
Foto: Greve Kommune
08.03.2019 kl. 12.42

Efter dødsfald i fængselscelle: Tiltalt V-politiker ikke udsat for noget strafbart

Den 41-årige lokalpolitiker René Kaulands død skyldes ikke noget strafbart, konkluderer politiet efter undersøgelse.

Den 41-årige lokalpolitiker fra Greve René Kaulands dødsfald i en fængselscelle onsdag morgen skyldtes ikke noget strafbart. Det oplyser Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi til BT.

– Der har været afholdt et retslægeligt ligsyn, og vi kan nu fastslå, at der ikke er begået noget strafbart, siger Tom Trude, der er linjechef for beredskabet, til BT.

René Kauland (V) var tiltalt for drabsforsøg og vold af særlig farlig karakter og skulle have været for retten onsdag morgen i denne uge. Han nægtede sig skyldig i anklagen.

Kort tid inden retsmødet skulle gå i gang i Retten i Roskilde, blev det dog aflyst. Kort tid efter oplyste Midt- og Vestsjællands Politi, at René Kauland var fundet død i sin celle samme morgen. Her sad han varetægtsfængslet, mens han ventede på at komme for retten.

LÆS OGSÅ Borgmester om drabstiltalt partikollega: Håber at sagen bliver opklaret

Han var tiltalt for den 11. maj 2018 iført maskering at have brudt ind i sin sovende ekskærestes bolig og angrebet hende med et tungt slagvåben. Kvinden pådrog sig alvorlige skader under angrebet. Også kvindens datter, der sov i samme seng, blev ramt af slagvåbnet. Det lykkedes dog datteren at slippe væk og alarmere en nabo.

René Kauland var medlem af Venstre i Greve og sad i kommunalbestyrelsen, som han blev valgt ind i ved valget i 2017. Han startede som kommunalbestyrelsesmedlem den 1. januar 2018, men i de omkring ni måneder, han sad varetægtsfængslet, fra midten af maj sidste år og indtil sin død onsdag morgen har han haft orlov fra byrådsarbejdet.

Politiets undersøgelse af René Kaulands død skulle alene fastslå, om der var sket en strafbar handling, og ikke afklare yderligere. Derfor medfølger der ingen oplysninger om årsagen til René Kaulands død. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter dødsfald i fængselscelle: Tiltalt V-politiker ikke udsat for noget strafbart Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger