Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.03.2019 kl. 13.00

Underlige invitationer om at komme med op på værelset

En ud af 10 kvindelige lokalpolitikere har oplevet seksuelt grænseoverskridende adfærd. Som oftest er krænkeren en anden politiker i kommunalbestyrelsen.
tekst Rudi Holm

Hver 10. kvindelige lokalpolitiker har været udsat for uønskede hænder på lårene, klask i numsen eller anden fysisk sexchikane i forbindelse med deres politiske job. Det viser en rundspørge, som avisen.dk har foretaget blandt landets byrådsmedlemmer.

I 8 ud af 10 tilfælde stod en anden politiker fra kommunalbestyrelsen bag krænkelsen.

– Særligt i forbindelse med større events som topmøder i Kommunernes Landsforening er der nogle som har hænderne meget langt fremme, siger Mette Annelie Rasmussen, gruppeformand for De Radikale i Københavns Borgerrepræsentation til avisen.dk.

Hun har flere gange været udsat for seksuelt krænkende befamlinger i forbindelse med sit politiske hverv.

LÆS OGSÅ Adelskov trækker sig fra alle KL-poster

– Jeg har oplevet, hvordan folk lige kører en hånd over bagdelen, når de går forbi og kommer med underlige invitationer om at komme med op på værelset, siger den radikale politiker til netmediet.

Rundspørgen viser også, at mere end hvert femte kvindelige byrådsmedlem – 23 procent – har modtaget seksuelt krænkende kommentarer, e-mails eller beskeder på sociale medier. ruh@kl.dk 

Emneord
Byråd, KL

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Underlige invitationer om at komme med op på værelset Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger