Foto: Gladsaxe Kommune
Foto: Gladsaxe Kommune
04.03.2019 kl. 10.30

Ældre skal spise med Price

James Price kommer med sit bud på, hvordan en kommunal hjemmepleje kan servere lækkert smørrebrød til de ældre.
tekst Rudi Holm

Borgere i Gladsaxe Kommunes hjemmepleje kan fremover sætte tænderne i en frokost, som madguruen James Price muligvis har været med til at skabe. Således har den ene halvdel af parret brødrene Price komponeret seks stykker luksussmørrebrød, der indgår i Gladsaxe Kommunes "Projekt Smørrebrød", som går ud på at give borgerne i hjemmeplejen et lækkert frokostmåltid og en større appetit.

Ud over James Prices passionerede forslag i instruktionsvideoer kan medarbejderne i Gladsaxe Kommune blive inspireret af et hav af undervisningsbilleder, når de skal kreere en spændende frokost til borgerne.

– Et måltid er meget mere, end de kalorier, man indtager. Et måltid er også det, man kan se og dufte. Det betyder utrolig meget, hvordan maden bliver serveret. Vi vil blive de bedste til at tilberede en god frokost, så borgerne kan få et rigtig lækkert måltid. Og for at kunne det, skal medarbejderne vide, hvordan man gør. Det er i sin enkelhed, hvad projektet handler om, fortæller ernæringskonsulent Dorte Langgaard, der er projektleder.

Blandt James Prices forslag til luksussmørrebrød er en mad med hjemmelavet torskerognssalat, en Club Sandwich-mad, en frikadellemad med hjemmelavet kartoffelsalat, et stykke med røget skinke og aspargessalat og et stykke med roastbeef med bearnaise-mayonnaise og sprøde løg.

LÆS OGSÅ Penge til underernærede ældre

Tager borgerne godt imod de nye frokosttilbud, er planen ifølge Gladsaxe Kommune også at lave lignende instruktionsvideoer til morgenmad og mellemmåltider, som er de måltider, hjemmeplejen står for. ruh@kl.dk 

 

Emneord
Kost, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ældre skal spise med Price Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger