Foto: Gentofte Kommune
Foto: Gentofte Kommune
28.05.2019 kl. 09.30

Kommunal stemmesluger

EP-Valgets absolutte stemmesluger, Morten Løkkegaard (V), er 2. viceborgmester i Gentofte Kommune, men der er yderligere to kommunalpolitikere blandt de nyvalgte medlemmer af Europa-Parlamentet.
tekst Tom Ekeroth

Journalistik kan føre til alt, bare man hopper af i tide. Det gælder i høj grad for den tidligere TV-journalist Morten Løkkegaard, det blev EP-valgets absolutte topscorer med 207.558 personlige stemmer. Den 54-årige Morten Løkkegaard har også en kommunalpolitisk karriere. Han er 2. viceborgmester i Gentofte Kommune.

Men også den nyvalgte Asger Christensen (V) er kommunalpolitiker, selv om han i øjeblikket har orlov fra byrådet i Kolding. Den 61-årige landmand er niende generation på fødegården, og han blev valgt ind byrådet i 2013.

Asger Christensen fik 31.303 personlige stemmer og overvejer i øjeblikket, om han stadig vil beholde pladsen i byrådet.

I København er den 38-årige jurist og tidligere diplomat Karen Melchior valgt til Europa-Parlamentet for Rradikale Venstre. Hun forsøgte allerede ved sidste valg og fik et stort antal personlige stemmer, men ikke nok til en plads. Men med 17.292 stemmer kom hun ind denne gang. I 2017 blev Karen Melchior valgt til Borgerrepræsentationen, og hun er medlem af KL's internationale udvalg. tek@kl.dk 

Emneord
Byråd, EU, Valg

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunal stemmesluger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger