Dansk forretningsmand kan blive overborgmester i Rostock foto: Colourbox
Dansk forretningsmand kan blive overborgmester i Rostock foto: Colourbox
27.05.2019 kl. 12.30

Dansker kan blive overborgmester i Tyskland

Danskeren Claus Ruhe Madsen har vundet første runde ved borgmestervalget i den tyske by Rostock. Det viser den endelige stemmeoptælling.
tekst Tom Ekeroth

Forretningsmanden Claus Ruhe Madsen, der stiller op som løsgænger, har fået 34,6 procent af stemmerne. Hans nærmeste modstander, kandidaten fra venstrepartiet Die Linke, har fået 18,9 procent af stemmerne. Da ingen kandidat fik mere end halvdelen af stemmerne, skal de to dyste om borgmesterposten i en ny valgrunde, der holdes 16. juni.

Den danske kandidat stiller op som løsgænger, men hans kandidatur støttes af Tysklands liberale, FDP, og kristendemokraterne, CDU, som er Tysklands største parti. De to etablerede partier, stiller ikke med deres egne kandidater i Rostock.

Dansk digitalisering i værftbyen

En af hans centrale mærkesager er digitaliseringen af det offentlige efter dansk forbillede.

Rostock er en gammel havne- og værftsby ved Østersøen. Den har omkring 200.000 indbyggere.

LÆS OGSÅ Hver tiende kvinde oplever sexisme i byrådet
FOR ABONNENTER

Claus Ruhe Madsen har været 26 år i Tyskland. Kort efter murens fald flyttede Claus Ruhe Madsen syd for grænsen – i første omgang til Ruhrdistriktet i det vestlige Tyskland. Han fik arbejde i et skandinavisk møbelhus. I slutningen af 90’erne rykkede han østover – til Rostock i det tidligere DDR – hvor han åbnede sit første eget møbelhus: ”Möbel Wikinger”. Han er nu  ejer af fem møbelhuse i Tyskland, Möbel Wikinger, foruden tre indretningsbutikker og et firma, der udlejer campingbusser. tek@kl.dk 

Emneord
Tyskland, Byråd, Valg

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dansker kan blive overborgmester i Tyskland Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger