Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.05.2019 kl. 12.30

Gentofte klar med vagtværn

Et vægterkorps skal fremover gøre det tryggere at være borger i Gentofte.
tekst Rudi Holm

Et vægterkorps skal fremover være med til at øge trygheden i Gentofte Kommune. Det står et stort flertal i byrådet klar til at stemme for på et byrådsmøde på mandag.

Det er endnu ikke besluttet, om vægterne skal ansættes af kommunen, eller om ydelsen skal købes af et privat vagtfirma, fortæller Gentoftes borgmester, Hans Toft (K).

Kommunen er klar til at indhente de nødvendige tilladelser for, at vægterkorpset kan køre med udrykning, men Hans Toft understreger, at korpset ikke skal bære våben eller forsøge at tilbageholde eventuelle personer, hvis de mistænkes for kriminelle handlinger. I stedet skal de forsøge at indsamle dokumentation i form af billeder af personerne, biler eller lignende.

– Vi ved, at folk i stigende grad føler magtesløshed over det (indbrud i kommunen, red.). Vi har oplevet mange politireformer, og hver gang skal man tro på, at det bliver bedre. Men det er det ikke blevet, siger Hans Toft til Ritzau.

LÆS OGSÅ Regeringen strammer grebet om kriminelle: Vil indføre opholdsforbud

Forslaget om et vægterkorps er et af en lang række af initiativer for at nedbringe antallet af indbrud i kommunen. Initiativerne rummer blandt andet også bedre nabohjælp.

Forslaget er blevet udarbejdet i et udvalg bestående af fem medlemmer af kommunalbestyrelsen og 10 borgere. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gentofte klar med vagtværn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger