Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
21.05.2019 kl. 14.30

Esbjerg skal samarbejde med sydkoreansk kommune

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), indgår aftale om at samarbejde med sydkoreanere om havvindmøller.
tekst Rudi Holm

Esbjerg Kommune har indgået en samarbejdsaftale med den sydkoreanske kommune Ulsan, som forpligter de to parter til at udbygge et samarbejde omkring offshore vind.

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), og borgmester Song Cheol-Ho fra Ulsan underskrev den historiske aftale i Sydkoreas hovedstad Seoul natten til tirsdag, dansk tid, under overværelse af blandt andre det danske kronprinspar, som i disse dage besøger landet sammen med en række danske virksomheder.

– Jeg glæder mig meget over de muligheder, som aftalen afføder for de danske virksomheder, som nu får mulighed for at få foden indenfor i Ulsan. Byen har planer om at kopiere Esbjergs erhvervseventyr med offshore vind, og det er naturligt at trække på de eksisterende kompetencer. Der er stor interesse for, hvad vi kan i Danmark, siger Jesper Frost Rasmussen.

Sammen med repræsentanter fra Energistyrelsen vil Jesper Frost Rasmussen torsdag besøge Ulsan, og den 28. juni kommer borgmester Song Cheol-Ho til Esbjerg for at se Esbjerg Havn og høre mere omkring erfaringerne fra Esbjerg med havvindmøller. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Sorø ansætter verdensmålsambassadør

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Esbjerg skal samarbejde med sydkoreansk kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger