Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
20.05.2019 kl. 10.00

Rapport kritiserer kommune

Advokatundersøgelse kritiserer Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning for rod i regnskaber med den såkaldte fortovsgebyrordning.
tekst Rudi Holm

Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning møder kritik i en rapport, som advokatfirmaet Bech-Bruun har udarbejdet, oplyser DR København. Forvaltningen burde have reageret på, at borgere og boligorganisationer i årevis har protesteret over Københavns Kommunes fortovsordning, fastslår rapporten.

Fortovsordningen i København omfatter cirka 4.000 grundejere – andelsforeninger, ejerforeninger og butiksejere – i Københavns indre by, på Christianshavn, samt dele af Nørrebro og Vesterbro. Grundejerne betaler et tvungent gebyr for, at kommunen holder fortovene rene og fri for skrald.

Kommunen har gennem flere år opkrævet penge hos grundejerne uden at have tilstrækkelig styr på beregningerne, fremgår det af rapporten. Foreløbig lyder beregningerne på 17,5 millioner kroner, men beløbet kan ifølge DR København vise sig at være langt større. I 2016 og 2017 blev der opkrævet henholdsvis 59 og 61 millioner kroner i gebyrer i fortovsordningen.

Sagen har foreløbig kostet to direktører jobbet.

LÆS OGSÅ Københavnsk forvaltning har rod i regnskaberne

Hos teknik- og miljøforvaltningen beklager konstitueret direktør Michel Schilling, at der ikke blev reageret på kritikken fra borgere og boligorganisationer.

– Jeg kan kun sige, at det er en fejl, og at det er noget af det, der skal rettes op på. Vi skal selvfølgelig sikre, at klager bliver behandlet grundigt og seriøst, siger han til DR København. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rapport kritiserer kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger