Foto: Metroselskabet/Beppe Avalone
Foto: Metroselskabet/Beppe Avalone
20.05.2019 kl. 14.00

Borgmestre ønsker metro til forstæderne

Hvidovre og Rødovres borgmestre mener, at trængselsudfordringer i hovedstaden kan afhjælpes med en ny metrolinje.
tekst Rudi Holm

Borgmestrene for Hvidovre og Rødovre Kommuner opfordrer til, at der anlægges en metrolinje fra Ny Ellebjerg Station i Københavns Kommune til Hvidovre Hospital og videre til Rødovre Centrum. Metrolinjen til de to kommuner vil få op imod 30.000 passagerer hver dag og vil flytte tusindvis af bilister over i kollektiv trafik, påpeger borgmestrene, Helle Adelborg (S) og Erik Nielsen (S) i en fælles pressemeddelelse.

– Hele hovedstaden er hårdt ramt af trængselsproblemer. Bilisterne spilder cirka 16,7 millioner persontimer årligt i trafikken på grund af trængselsudfordringer, og der er udsigt til, at det tal bliver fordoblet i 2035. Derfor vil en metrolinje til Hvidovre og Rødovre give rigtig god mening, fordi den vil få tusindvis af bilister over i den kollektive transport. Og det vil mindske både støjen fra motorvejene og den generelle trængsel på vejene igennem omegnskommunerne og ind og ud af København, siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg.

Hvidovre Hospital bliver et af de såkaldte supersygehuse i 2021, og det vil betyde, at op mod 10.000 personer dagligt vil få brug for at komme til og fra hospitalet.

I Rødovre mener borgmester Erik Nielsen, at en ny metrolinje vil styrke pendlerlivet for de mange borgere i kommunen, der dagligt tager turen til København for at arbejde.

LÆS OGSÅ Vi trækker de store linjer
FOR ABONNENTER

– Hvis der er en metro, som hurtigt kan transportere folk frem og tilbage mellem deres hjem og arbejdsplads, vil mange droppe bilen, og det vil være en stor gevinst for miljøet, og give langt mindre spildtid når virksomheder skal have medarbejdere og varer frem til kunderne, siger Erik Nielsen.

Ifølge de to borgmestre bør staten og Københavns Kommune bidrage til metroen, "da det vil være med til at løse en del af Hovedstadsområdets trængselsproblemer". ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre ønsker metro til forstæderne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger