Borgmester Jesper Frost Rasmussen, Esbjerg, glæder sig til en uvildig udligningskommission
Borgmester Jesper Frost Rasmussen, Esbjerg, glæder sig til en uvildig udligningskommission
16.05.2019 kl. 10.00

Tættere på en udligningskommission

75 procent af kandidaterne til folketingsvalget vil, hvis de bliver valgt, arbejde for at nedsætte en uvildig udligningskommission.
tekst Sidsel Boye

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) Esbjerg Kommune er en glad mand. Glæden skyldes, at organisationen Balance Danmark, som Jesper Frost Rasmussen er næstformand for, nu er rykket et skridt nærmere realiseringen af deres krav om en uvildig udligningskommission.

En rundspørge foretaget af Balance Danmark viser nemlig, at 75 procent af kandidaterne til folketingsvalget går ind for at nedsætte en uvildig udligningskommission, der skal udarbejde et forslag til et nyt og mere retfærdigt kommunalt udligningssystem, som skal sikre nogenlunde lige velfærd og beskatningsniveau i hele landet.

Jesper Frost Rasmussen siger blandt andet:

– Undersøgelsen blandt folketingskandidaterne viser jo med al tydelighed, at der er opbakning til en sådan kommission. Vi har ikke brug for lappeløsninger og forhastede beslutninger på et forkert grundlag. Vi har brug for en gennemgribende reform af udligningssystemet. Det er meget vigtigt, at det er uvildige eksperter, der står i spidsen for undersøgelsen.

LÆS OGSÅ DF fastholder: Nulvækst er død
FOR ABONNENTER

30 af landets 98 borgmestre har skrevet under på et åbent brev om udligningsproblemet, som i sidste uge blev sendt til folketingskandidaterne.

Balance Danmark sendt sit spørgeskema til 800 folketingskandidater i hele landet, og 201 har svaret.

I dag refererer Frederiksborg Amtsavis til en undersøgelse fra Megafon, som viser, at et stort flertal af hovedstadsområdets folketingskandidater efter det kommende folketingsvalg vil arbejde for en mere retfærdig landsudligning. sib@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tættere på en udligningskommission Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger