Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.05.2019 kl. 10.30

Privat plejehjemsfirma dropper kommune

Det private plejehjemsfirma Kære Pleje har valgt at stoppe samarbejdet med Odense Kommune, efter at kommunen ændrer taksterne.
tekst Signe Rosa Skelbæk

200 ældre borgere i Odense Kommune kan forvente nye ansigter, når de åbner døren for deres plejehjemsservice.

Det sker efter at firmaet Kære Pleje har meldt ud, at de ikke kan levere service til Odense Kommune, efter at man har valgt at ændre taksterne.

Det sker efter at Ældre-og Handicapudvalget i februar vedtog en ensartet afregning for leverandører af personlig pleje og praktisk bistand for de af kommunens borgere, der er visiterede til ældrepleje - en såkaldt forløbstakst. Det betyder, at leverandøren - uanset borgerens behov - afregnes med én takst for borgerne, skriver Fyens Stifttidende.

Det har fået Kære Pleje til at opsige deres samarbejde med Odense Kommune. Kære Plejes bestyrelsesformand Øjvind Hulgaard mener ikke, at serviceniveauet kan opretholdes med den nye økonomiske struktur.

LÆS OGSÅ Astrid Krag: Christiansborg bærer en væsentlig del af ansvaret for ældreplejens tilstand

– Med de forløbstakster sker der en radikal ændring i prisstrukturen, og det hænger ikke sammen. Vi har en pligt til at levere en ordentlig service, og det kan vi simpelthen ikke med den økonomiske ramme, der er lagt op til, siger han.

De nye forløbstakster træder i kraft per 1. januar 2020.

Bestyrelsesformanden tilføjer, at han frygter, at de nye takster vil komme til at betyde konkurser. Dem har der været en del af i Odense Kommune, senest da firmaet Hjælp til hjemmet gik konkurs tidligere på året. For at undgå det har Kære Pleje valgt at stoppe, mens legen er god, siger Øjvind Hulgaard. sisk@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Privat plejehjemsfirma dropper kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger