Foto: David Tokarski
Foto: David Tokarski
15.05.2019 kl. 14.30

K-profils søn hængte ikke-eksisterende plakater op

Tidligere Allerød-borgmester og nuværende byrådsmedlem Erik Lund (K) går efter en plads i Folketinget. Men ifølge hans egen pressemeddelelse ville han denne gang ikke have valgplakater. Det fik han så alligevel, og hans egen søn fik dem hængt op før reglerne tillod.

Valgplakaterne fylder overalt i gadebilledet, men én kandidat meldte ud, at den vogn ville han ikke hoppe på i år. Den tidligere Allerød-borgmester og nuværende byrådsmedlem Erik Lund (K) sendte kort efter Lars Løkkes valgudskrivelse en pressemeddelelse til landets store medier og bekendtgjorde, at han ville droppe valgplakaterne helt.

– Konservatives folketingskandidat i HELE Nordsjælland Erik Lund har valgt helt at droppe valgplakater i den kommende valgkamp, skrev han i pressemeddelelsen.

Det viser sig dog at være en sandhed med modifikationer, for et tip til Danske Kommuner afslørede, at to personplakater med netop Erik Lund var hængt op i en lygtepæl på Stationsvej i Gørløse. Erik Lund forklarer, at han har fået lavet valgplakater – 10 styk – som han ville bruge til at tage med rundt til debatter. Det strider dermed imod den pressemeddelelse, Erik Lund udsendte, hvor han skrev, at han helt havde fravalgt plakater:

– Jeg ved godt, at valgplakater er en del af den demokratiske valgkamp, men jeg har denne gang valgt helt at droppe valgplakater, og i stedet føre valgkamp på gader og stræder, og hvor jeg ellers møder mine vælgere, siger Erik Lund.

LÆS OGSÅ Mister kørekort og valgbarhed

Det var altså på nær de 10, han fik lavet til brug ved arrangementer. To af plakaterne havde han givet til sin søn, der havde hængt dem op i en lygtepæl stik imod den aftale, de havde lavet.

– De er pillet ned omgående. Da jeg hørte om det, ringede jeg til ham og sagde 'hvad fanden har du lavet, Jesper'. Så han har fået en rigtig skideballe, siger Erik Lund grinende om den noget uheldige situation.

Sønnen hængte plakaterne op d. 7. maj, kort efter at valget blev udskrevet, og dermed var de også hængt op for tidligt, da det først var fra d. 11. maj, at folketingsplakaterne måtte komme op. Torsdag middag blev de ifølge Erik Lund pillet ned igen. Men en hurtig borger nåede altså at dokumentere dem og sende tippet til Danske Kommuner.

– Det var meget beklageligt og uheldigt, men han gjorde det jo for min skyld og for at hjælpe mig, og han har ikke helt styr på de regler, så det har han lært af, siger Erik Lund om sin 50-årige søn, der altså bare ville hjælpe i fars valgkamp, men ikke helt havde orienteret sig om fars strategiske plakat-planer.

LÆS OGSÅ Kritik af lokale K-folk: I kendte til dømt politikers fortid

Erik Lund lover dog, at der ikke vil være flere af hans plakater hængende rundt omkring, og at han i stedet vil vurdere efter valget, hvilken effekt det fravalg har haft for hans kandidatur.

– Da jeg jo kender mine personlige stemmetal fra de seneste to kommunalvalg, de seneste to regionsrådsvalg samt det seneste folketingsvalg, vil det kommende folketingsvalg vise om mit fravalg af valgplakater giver mig et dårligere eller bedre valg end tidligere, skriver han i pressemeddelelsen. sisk@kl.dk 

Emneord
Valg, Valgbarhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: K-profils søn hang ikke-eksisterende plakater op Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger