Thomas Howalt Andersen/Ritzau
Thomas Howalt Andersen/Ritzau
14.05.2019 kl. 10.00

S-kandidat fortsætter trods graviditetskritik

Folketingskandidat og medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet, Simon Simonsen, kom i modvind, da han stillede spørgsmålstegn ved sin partikollegas valg om at blive gravid med en sæddonor. Nu fortsætter valgkampen.

Hvad der skulle have været en glædelig annoncering af borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensens graviditet med en donor, endte med at blive årsag til en kæmpe debat. Hendes partikollega og folketingskandidat Simon Simonsen kommenterede nemlig på sin Facebookprofil, at Joy Mogensen valgte at blive gravid med en anonym sæddonor.

Han skrev blandt andet, at 'flere og flere kvinder bliver soloforældre, og det er en tragedie af shakespearske dimensioner, når der samtidigt er ca. 500.000 skønne og vidunderlige mænd, der er barnløse, og det tal er stigende'.

Det fik blandt andet partiets formand, Mette Frederiksen, til at tage afstand fra hans holdning på sin egen Facebookside.

Men trods den massive kritik, også fra egne rækker, forsætter Simon Simonsen sit kandidatur om en plads i folketinget.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem skal vikariere i Folketinget på ubestemt tid

Det er netop afgjort, efter at en ekstraordinær generalforsamling, hvor hans kandidatur skulle til afstemning, er blevet aflyst. Det skriver BT, hvortil han kommenterer:

– Jeg tager til efterretning, at det ikke har været muligt for kredsbestyrelsen at samle kredsens medlemmer til en ekstraordinær generalforsamling, der skulle prøve mit kandidatur, skriver han.

Det var ellers Socialdemokratiet i Indre By og Christianshavn-kredsen, der meldte ud, at de udtrykte mistillid til deres kandidat, men nu kan han altså forsætte valgkampen sammen med sine kolleger.  Det er uklart, hvorfor den ekstraordinære generalforsamling ikke blev til noget. sisk@kl.dk 

Emneord
Valg, Folketinget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S-kandidat fortsætter trods graviditetskritik Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger