Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.05.2019 kl. 11.30

Kommune giver elever færre timer på skolebænken

Esbjerg Kommunes yngste elever kan se frem til lidt færre timer på skoleskemaet i det kommende skoleår, beslutter byrådet.
tekst Signe Rosa Skelbæk

Der bliver lidt mere tid til computerspil, fodboldtræning og legeaftaler for Esbjerg Kommunes yngste elever. Byrådet har nemlig besluttet, at alle elever i 0.-3. klasse får tre lektioner færre hver uge, mens skolerne også får mulighed for at forkorte skoledagen med to timer for eleverne i 4.-9. klasse.

Baggrunden er en national justering af folkeskolereformen, og i Esbjerg Kommune ser politikerne forandringerne som en styrke, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

 Ændringerne er resultatet af den justering af folkeskolereformen, som folkeskoleforligskredsen indgik en aftale om i januar, og som Folketinget med en lovændring vedtog de endelige rammer for den 2. maj.

– Vi får en større fleksibilitet, så skolerne i højere grad kan planlægge en skoledag, der giver mening lokalt og sætter de bedste rammer for elevernes læring og trivsel. En bedre fordeling af ressourcerne giver den understøttende undervisning et løft, og skolerne kan rette et større fokus på kvaliteten og indholdet i timerne frem for kvantitet og et højt antal timer, siger Diana Mose Olsen SF), formand for Børn & Familieudvalget i Esbjerg Kommune.

LÆS OGSÅ Det blev et klart ja fra lærerne til en ny arbejdstidsaftale

Opjusterer SFO'en

Når skoledagen bliver kortere, bliver åbningstiden i SFO'er og klubber justeret, så den passer med elevernes skoledag, oplyser kommunen.

Samtidig åbner den kortere skoledag ifølge formanden for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen,(K) for nye muligheder i fritidslivet.

 – Færre timer i skolen kan give børn og unge et større overskud og bedre mulighed for at bruge tid og energi på aktiviteter i fritiden. Det kan være i vores SFO'er og fritids- og ungdomsklubber, hvor de kan udvikle sig og tage del i andre fællesskaber end i skoletiden. Den ekstra frihed kan måske også give dem lidt ekstra luft til at engagere sig i sport eller kultur i foreningslivet, siger hun. sisk@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune giver elever færre timer på skolebænken Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger