Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.05.2019 kl. 13.00

Unge valfarter til SOSU-uddannelse

Der er markant fremgang i elevoptagelser på SOSU Østjylland i Skejby. Stigningen skyldes blandt andet den lave ledighed.
tekst Signe Rosa Skelbæk

Interessen for at arbejde med ældre, syge eller svage er stigende i Aarhus. Om en uge begynder 86 nye elever på SOSU Østjylland, og dermed er optaget 68 procent større end sidste år.

– En stor del af ansøgerne har været på arbejdsmarkedet i en del år, og de ønsker at komme ud at arbejde med mennesker. Mange af dem kommer fra andre brancher, hvor de har arbejdet med mennesker, for eksempel stået i en butik. Men nu kunne de godt tænke sig at arbejde med ældre, siger Heidi Hvorslev Nickelsen, uddannelsesvejleder på SOSU Østjylland.

KL og fagforbundet FOA har lavet en prognose for de kommende års behov for plejepersonale i Danmark. Ifølge de tal skal Aarhus Kommune øge omfanget af plejepersonale med knap 58 procent i årene frem til 2026, for at kunne løfte opgaven.

Derfor er det store optag på SOSU Østjylland værdifuldt for blandt andet kommunens hjemmepleje og Aarhus Universitetshospital, skriver Århus Stiftstidende.

LÆS OGSÅ Sosu-uddannelserne har styrket fagligheden

Efterspørgslen efter SOSU-personale skyldes blandt andet det stigende antal af ældre, der får brug for hjælp i dagligdagen.

– Inden for de næste fem år kommer der til at mangle 15.000 SOSU'er på landsplan, og allerede nu er der stor efterspørgsel på varme hænder både i det private og i det offentlige. Derfor ser vi mange, der forlader brancher med stor risiko for arbejdsløshed for at få et meningsfyldt job med sikre fremtidsudsigter, fortæller Anette Schmidt Laursen, direktør for SOSU Østjylland.

Samtidig forlader mange nuværende SOSU'er arbejdsmarkedet og går på pension i løbet af de kommende år. sisk@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Unge valfarter til SOSU-uddannelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger