Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.05.2019 kl. 12.00

Skred i budgettet placerer regningen hos socialt udsatte

Opførelsen af seks boliger til socialt udsatte borgere kommer til at koste knap en million mere end beregnet. Overskridelsen af budgettet ender med at ramme de udsatte, som boligerne er henvendt til.
tekst Signe Rosa Skelbæk

Et byggeprojekt i Esbjerg Kommune kommer til at overskride det oprindelige budget markant.

Projektet har været i to udbudsrunder, skriver JydskeVestkysten.

Efter udbudsrunderne er det bedste bud landet på 2,6 millioner for de i alt seks boliger. Det er cirka 860.000 kroner dyrere end det oprindelige budget.

Men prisen skal betales, og det betyder blandt andet, at man har valgt at erstatte det planlagte låsebriksystem med cylinder og systemnøgler, træbeklæde husene, nedjustere budgettet til anlæggelsen af udeområderne og ved at droppe det fælles vaskeri.

LÆS OGSÅ Odense lykkes med at få udsatte ud af hjemløshed

I stedet forbereder man vaskesøjler inde i boligerne og overlader udgifterne til indkøb af vaskemaskine og tørretumbler til beboerne.

Det oprindelige projekt er finansieret via et statstilskud på 2,4 millioner kroner og en  kommunal  anlægsbevilling på 5,5 millioner kroner, der blandt andet er sikret via et lån på 2,4 millioner kroner fra den kommunale og regionale kreditforening KommuneKredit.

Huslejestigning

Prisstigningen på knap en million kroner vil man forsøge at finansiere ved at forhøje lånet til 3,26 millioner kroner. Lånet skal tilbagebetales via borgernes husleje, der dermed stiger.

I det oprindelige projekt blev den månedlige husleje beregnet til 2.826 kroner, men låneudgifterne får huslejen til at stige med cirka 616 kroner om måneden, så huslejen i steder bliver 3.442 kroner.

LÆS OGSÅ 15 rækkehuse til socialt udsatte

Prisstigningen ender dermed hos de særligt udsatte beboere, som byggeriet er tiltænkt.

Målgruppen til de seks skæve boliger er voksne misbrugere eller andre udsatte borgere i egen lejlighed med behov for særlig støtte og omsorg. Der er tale om borgere med særlige sociale og adfærdsmæssige problemer.

Kommunen afviser dog ikke, at borgerne kan søge kommunen om økonomisk hjælp til for eksempel indkøb af egen vaskemaskine, nu hvor vaskeriet ikke bliver til noget.

Boligerne forventes klar til indflytning i starten af 2020. sisk@kl.dk 

LÆS OGSÅ Roskilde får færre boliger til rådighed for udsatte

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skrid i budgettet placerer regningen hos socialt udsatte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger