Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.05.2019 kl. 09.21

Spareplan: Færre chefer, mindre kommunikation og mindre mad

Administrationen i Odense har fremlagt sit bud på, hvordan der kan skæres ti procent af udgifterne på det administrative område. Det indebærer færre chefer og mindre kommunikation.

Odense skal spare 60 millioner kroner på adminsitration og har tidligere meldt ud, at det vil koste 100 administrative stillinger i kommunen. Nu har ledelsen i Odense Kommune så præsenteret en konkret plan for, hvordan besparelserne skal findes.

I planen, som Økonomiudvalget skal behandle på sit møde på onsdag, kan man læse, at besparelserne vil medføre færre chefer, mindre kommunikation både indad til medarbejderne og udad til borgerne, og så skal der spares på maden i de kantiner, som oftest benyttes af de administrative medarbejdere.

Besparelserne er fordelt på flere forvaltninger, og det er især justeringer af det såkaldte ledelsesspænd, som skal bibringe investeringer.

I planen kan man se, at kommunen skal spare 14 millioner kroner på at tilpasse antallet af ledere per medarbejdere - eller med andre ord reducere antallet af chefer.

LÆS OGSÅ Nu er det besluttet: Kommune fyrer 100 medarbejdere

På kommunikationsområdet skal der findes knap fem millioner kroner ved at "indskrænke" kommunikationsområdet og skære ned på antallet af opgaver.

En mindre besparelse kan findes ved at indskrænke frokostilbuddet i kommunens personalekantiner og ændre mødeforplejningen.

Ud over de 60 millioner kroner, som altså skal findes på administrative besparelser, vil Odense Kommune finde 140 millioner kroner. De i alt 200 millioner kroner skal i stedet bruges til investeringer i velfærd.

Selvom planen er fremlagt nu og allerede er på Økonomiudvalgets dagsorden i næste uge, så vil det først være i forbindelse med budgetlægningen for 2020, at de endelige planer for besparelserne skal vedtages. Det sker senest 15. oktober, hvor der er deadline for de kommunale budgetter. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Den store antiautoritære revolution har ramt politikerne
FOR ABONNENTER
Emneord
Økonomi, Ledelse, Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Spareplan: Færre chefer, mindre kommunikation og mindre mad Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger