De gule bybusser i Fredericia godtager et valgkort som billet på de to kommende valgdage. (Foto: Colourbox)
De gule bybusser i Fredericia godtager et valgkort som billet på de to kommende valgdage. (Foto: Colourbox)
10.05.2019 kl. 12.59

Kommunen sørger for gratis bustransport på valgdagen

Valgkortet giver ret til en gratis bustur til valgstederne i Fredericia Kommune til både europaparlamentsvalget og folketingsvalget.

Med et valgkort i hånden kan Fredericia-borgere uden beregning hoppe på en gul bybus ned til valgurnerne. Fredericia Kommune har nemlig besluttet at tilbyde gratis bustransport på de to valgdage den 26. maj og den 5. juni, hvor der er valg til henholdsvis Europaparlamentet og Folketinget.

– Vi vil rigtig gerne have flere til at skifte sofaen ud med stemmeboksen, så derfor har vi besluttet at transport til og fra valgstederne ikke skal være en forhindring. Vi håber, at flere vil gribe muligheden og være med til at vælge vores repræsentanter i Europaparlamentet og Folketinget. Så hop på bussen og kom ud og stem, siger Christian Jørgensen (V), formand for Demokrati- og Borgerudvalget i Fredericia, til TV SYD.

Det er anden gang, at Fredericia Kommune forsøger sig med gratis bustransport. Også ved kommunalvalget i 2017 var der gratis bustransport mod fremvisning af et valgkort. Kommunen kan dog ikke med sikkerhed vide, om det løfter valgdeltagelsen, omend der er kommet flere positive tilbagemeldinger på tiltaget. jki@kl.dk

Emneord
Valg, Folketinget, EU

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunen sørger for gratis bustransport på valgdagen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger