Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.05.2019 kl. 09.38

Færre tilflyttere søger kontanthjælp i Guldborgsund

Langt færre tilflyttere til Guldborgsund Kommune søger om kontanthjælp. Særlig indsats er forklaringen, siger udvalgsformand.

Når tilflyttere til Guldborgsund har pakket flyttekasserne ud, er næste skridt sjældnere at tage ned til kommunen og søge om kontanthjælp. Det viser en gennemgang, som Guldborgsund Kommune har lavet.

Mens der i første kvartal 2018 flyttede 74 kontanthjælpsansøgere til kommunen, så var tallet i første kvartal 2019 faldet til 50. Samtidig er det samlede antal af borgere, der søger om kontanthjælp i Guldborgsund Kommune faldet med 31 personer i samme periode. Det vil sige, at tilflyttere står for den langt største del af faldet.

Ny strategi virker

Ifølge formand for beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen (V) er det en ny strategi i kommunen, der kan forklare den positive udvikling.

– Center for Arbejdsmarked har løbende fulgt udviklingen i tilflytningen, og i efteråret 2018 blev det politisk besluttet, at sætte ind med en særlig indsats over for tilflyttere på kontanthjælp, hvor de hurtigst muligt efter at de har søgt kontanthjælp får et beskæftigelsestilbud i form af et nyttejob, siger han og fortsætter:

LÆS OGSÅ Virksomhederne tilfredse med jobcentrene under coronakrisen

– Det betyder, at de hurtigere bliver en del af arbejdsfællesskabet, og derved hurtigere bliver integreret i lokalmiljøet. Vi forventer samtidig, at indsatsen giver færre af de tilflyttere, som ikke er motiveret for job eller uddannelse, hvilket vi nu kan begynde at se effekten af. siger han.

Guldborgsund Kommune har tidligere råbt vagt i gevær i forhold til den såkaldte sociale eksport af arbejdsløse fra hovedstadsområdet til især Lolland og Falster. Nogle gange med flyttehjælp fra hjemkommunen i ryggen.

Borgmester i Guldborgsund, John Brædder, oplyste sidste sommer, at tilflytning af borgere på overførselsindkomster koster kommunen 20 millioner kroner om året. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Færre tilflyttere søger kontanthjælp i Guldborgsund Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger