Børnehuset Rosenly blev ramt af overgrebssag i 2017. Nu vil kommunen lukke institutionen. (Foto: Albertslund Kommune)
Børnehuset Rosenly blev ramt af overgrebssag i 2017. Nu vil kommunen lukke institutionen. (Foto: Albertslund Kommune)
09.05.2019 kl. 11.45

Kommune lukker daginstitution efter sag om overgreb

Albertslund Kommune har besluttet at lukke daginstitutionen Børnehuset Rosenly, som blev ramt af omfattende overgrebssag.

Det er ikke været muligt at opretholde en sund, pædagogisk hverdag i Børnehuset Rosenly, og kommunen kan ikke længere stå inde for kvaliteten af tilbuddet. Derfor har Albertslund Kommune besluttet at lukke daginstitutionen. Det skriver sn.dk.

Beskeden blev givet til forældrene på et møde onsdag aften og kommer efter, at en overgrebssag kom frem i marts 2017. Her blev en 48-årig mand anholdt og siden dømt for som spejderleder og ansat på Rosenly at have begået en række overgreb på børn.

Siden fik daginstitutionen en ny ledelse, men det har ikke haft den ønskede effekt, forklarer Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (S), til sn.dk

– På trods af en ny ledelse er det ikke lykkedes at genoprette den pædagogiske praksis i institutionen. Vi har nået et niveau nu, hvor vi ikke kan stå inde for kvaliteten. Vi har et ansvar for børnene. De skal have en god, tryg og udviklende hverdag i vores institutioner. Det er vores vurdering, at Rosenly ikke kan leve op til det. Derfor ønsker vi at lukke institutionen og få børnene ind i kommunens andre daginstitutioner. Det er turbulent ja, men vi gør det, fordi vi vurderer, at det er det bedste for både børn og voksne, siger Steen Christiansen.

LÆS OGSÅ Ansat i børnehave varetægtsfængslet for blufærdighedskrænkelse

Beslutningen om at lukke daginstitutionen er sendt i høring blandt forældre og medarbejdere indtil den 29. maj. Derefter skal børne- og skoleudvalget, siden økonomiudvalget og til sidst byrådet i Albertslund Kommune behandle høringssvarene. Den sidste behandling af lukningen finder sted i byrådet den 18. juni. 

Lederen af Rosenly har sagt sit job op og fratræder den 1. juni. Albertslund Kommune forventer, at daginstitutionen lukker den 1. oktober.

Den nu dømte 48-årige mand var ved anholdelsen i besiddelse af 10.721 billeder og 1.472 film med pornografiske optagelser af børn under 18 år, heriblandt optagelser af ham selv, hvor han krænkede børn seksuelt. Manden blev idømt forvaring for 45 forhold, der bestod af overgreb og blufærdighedskrænkelser af 28 børn under 12 år. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune lukker daginstitution efter sag om overgreb Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger