Center for Sundhed i Holstebro er årets sundhedsbyggeri. (Foto: Holstebro Kommune)
Center for Sundhed i Holstebro er årets sundhedsbyggeri. (Foto: Holstebro Kommune)
09.05.2019 kl. 13.11

Årets bedste sundhedsbyggeri ligger i Holstebro

Center for Sundhed i Holstebro er blevet kåret til årets bedste sundhedsbyggeri på en konference om fremtidens sundhedsbyggeri.

Borgere i hele landet har valget Center for Sundhed i Holstebro som årets bedste sundhedsbyggeri blandt fire andre nominerede byggerier, som en jury havde udpeget og siden sat til afstemning. Resultatet af afstemningen blev afsløret på en konference om fremtidens sundhedsbyggeri i København.

Her modtog totalrådgiver på projektet Arkitema Architects og kommunens projektleder Winnie Munk prisen og rosende ord. De rosende ord er der flere af hjemme i Vestjylland.

– Vi er meget stolte over prisen og vil gerne sige tak til alle, der stemte på Center for Sundhed. Vi ser udnævnelsen som et skulderklap for et meget højt ambitionsniveau hos region og kommune. Byggeriet er virkelig noget, folk lægger mærke til. Når der er rundvisning, får vi mange positive reaktioner, hvor gæster og borgere både er overraskede og benovede over bygningens fremtoning, funktioner og kvaliteter. Selv om det et er lyst rum, fremstår det ikke klinisk. Det er flot og stort, men også imødekommende og overskueligt, siger Jens Kristian Hedegaard (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

Juryen havde valgt at nominere det vestjyske byggeri med følgende begrundelse:

LÆS OGSÅ Egedal kombinerer rådhus og sundhedscenter
FOR ABONNENTER

– Smuk, fleksibel ramme om en bred vifte af sundhedstilbud. Det er lykkedes at skabe adskilte enheder med et samlende midtpunkt, som både offentlige og private, akutte og dagligdags sundhedstilbud og psykiatri vil kunne se sig selv i. Meget smuk løsning, hvor alle funktioner bliver ligeværdige. Rigtig flot arkitektur og jeg kan rigtig godt lide tanken bag byggeriet. Alt inden for sundhed er samlet ét sted, hvilket gør det lettere for brugerne at forholde sig til, lød begrundelsen.

Sundhedscentret er ikke kun populært i fagjuryen. Faktisk er der så stor efterspørgsel på at blive vist rundtt på centret, at der lige nu er fuldt booket helt frem til juli måned. Derfor arbejder kommunen på også at tilbyde rundvisninger efer sommerferien for at møde efterspørgslen.

Center for Sundhed blev indviet i september 2018. jki@kl.dk

Emneord
Byggeri, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Årets bedste sundhedsbyggeri ligger i Holstebro Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger