Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.05.2019 kl. 15.00

Borgernes retssikkerhed på socialområdet undersøges

En ny retssikkerhedsgruppe skal undersøge udvalgte områder af kommunernes praksis. Målet er at styrke borgernes retssikkerhed på det sociale område.

Borgernes retssikkerhed på det sociale område skal forbedres. Derfor oprettes en ny uafhængig gruppe med forankring i Ankestyrelsen, som skal undersøge nogle af de forhold, som betyder mest for borgernes retssikkerhed. Det oplyser Børne- og Socialministeriet.

Kan medføre ny praksis

Analyserne kan handle om sagsbehandlingstider og overholdelse af forvaltningsretlige regler og skal se nærmere på retssikkerheden på udvalgte områder af kommunernes praksis. Det kan danne grundlag for ændringer af praksis, som styrker borgernes retssikkerhed på det sociale område.

Den nye retssikkerhedsgruppe er et resultat af aftalen om satspuljen for 2019-2022, hvor der blev afsat 12 millioner kroner til at styrke retssikkerheden.

Emnerne for retssikkerhedsgruppens analyser besluttes af et rådgivende organ bestående af organisationer på det sociale område, som har et godt overblik over borgernes udfordringer i mødet med det offentlige.
Retssikkerhedsgruppen og det rådgivende organ forventes at være på plads i løbet af efteråret 2019. De forskellige analyser og afrapporteringer samles i 2022 i en afsluttende rapport om retssikkerheden på det sociale område. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ Ombudsmanden: Kommune begik alvorlige fejl i sager om anbragte børn

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgernes retssikkerhed på socialområdet undersøges Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger