Arkivfoto
Arkivfoto
28.06.2019 kl. 13.33

Økonomiforhandlingerne udskudt til efter sommerferien

Forhandlingerne mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi for 2020 er udskudt til efter sommerferien.

Opdateret 14.42 med kommentar fra KL's formand, Jacob Bundsgaard.

KL og den nytiltrådte finansminister Nicolai Wammen (S) kommer ikke til at forhandle om kommunernes økonomi før efter sommerferien. Det oplyser KL.

KL-formand Jacob Bundsgaard (S) forudser et presset forløb herfra.

– Det presser selvfølgelig budgetprocessen, hvor vi vil få et komprimeret forløb for forhandlingerne med Finansministeriet og et komprimeret forløb med selve budgetlægningen i kommunerne. Men det skyldes jo en lang valgkamp og nogle uger med regeringsdannelse. Og det er jo betingelserne i et demokrati, siger Jacob Bundsgaard til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

LÆS OGSÅ Saver udspil midt over: Det er symptombehandling

Den 15. oktober er der deadline for kommunernes individuelle budgetter. Forinden da skal regeringen og KL have indgået en økonomiaftale, ligesom den såkaldte faseopdelte bugdetlægning skal overstås. Det er den proces, hvor kommunerne i samarbejde tilpasser deres budgetter, så de samlet set overholder de rammer, som er udstukket fra regeringens side,

Den proces skal der være tid til, og derfor forventer Jacob Bundsgaard, at også den endelige budgetdeadline bliver udskudt.

– Hvis vi skal have rimelige betingelser for den faseopdelte budgetlægning, så skal fristen formentlig udskydes til ind i november måned. Men vi forventer, at regeringen kommer med en officiel melding om tidsplanen i løbet af næste uge, siger Jacob Bundsgaard.

Han forklarer desuden, at KL's udgangspunkt for forhandlingerne med den nu udskudte tidsplan er det samme som hidtil.

LÆS OGSÅ KL: Der skal være penge i hurtig økonomiaftale

– Vi har de samme ønsker til forhandlingerne, som vi hele tiden har haft. Hvis vi skulle have forhandlet færdig inden sommerferien, så ville det blive et meget komprimeret forløb, hvor der ikke ville være tid til andet end at finde ud af, hvilke tal der skal stå på bundlinjen. Men vores ambitioner er til mere, og som jeg læser regeringens forståelsespapir med SF, Enhedslisten og Radikale, så er regeringens ambitioner også større, siger Jacob Bundsgaard.

Finansministeriet oplyser til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, at de ingen kommentarer har til økonomiforhandlingernes tidsplan.

Den 30. juni er der deadline for udmelding af det samlede bloktilskud til kommunerne. Finansministeriet har ingen kommentarer til, om den deadline bliver opfyldt. Finansministeriet kan heller ikke kommentere, om kommunernes budgetdeadline den 15. oktober eventuelt vil blive udskudt som følge af de forsinkede økonomiforhandlinger. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Økonomiforhandlingerne udskudt til efter sommerferien Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger