Thomas Gyldal kom ikke på ministerholdet og bliver i Herlev. Det glæder han sig over. (Foto: Herlev Kommune)
Thomas Gyldal kom ikke på ministerholdet og bliver i Herlev. Det glæder han sig over. (Foto: Herlev Kommune)
27.06.2019 kl. 10.50

Lettet Gyldal: Nu stopper snakken om ministerpost

Blandt politiske kommentator var Herlevs borgmester et særdeles varmt navn i forhold til at blive minister i en S-regering. Det blev han ikke, og dermed kan ministerrygterne stoppe.

Lige siden meningsmålingerne tegnede konturerne af et rødt flertal, har Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), været nævnt som en mulig minister i en S-regering. Men da ministerlisten torsdag morgen blev præsenteret, var Thomas Gyldal Petersens navn ikke at finde blandt de tyve ministernavne. Og det glæder Herlev-borgmesteren. Det siger han til Herlev Bladet.

– Jeg har aldrig nævnt mig selv som minister, og jeg har aldrig været i tvivl om, at min fremtid ligger i Herlev. Jeg kender Mette rigtig godt, og har snakket meget med hende, og hun har hele tiden vidst præcis, hvor jeg har stået, siger Thomas Gyldal Petersen til Herlev Bladet.

Han har været borgmester i Herlev, siden han overtog posten midt i en valgperiode fra Kjeld Hansen i 2011. Siden gik han til valg i 2013, hvor han sikrede absolut flertal til Socialdemokratiet og igen i 2017, hvor han med stort personligt stemmetal gentog samme bedrift. Her fik han næsten en tredjedel af samtlige stemmer i kommunen.

Han er desuden medlem af KL's bestyrelse og udvalgsformand samme sted. De gode resultater og hans tætte forhold til Mette Frederiksen og kredsen omkring hende har i de politiske kommentatorers øjne gjort ham til et potentielt ministeremne.

LÆS OGSÅ ”Hvis man er spidskandidat, er man også borgmesterkandidat”
FOR ABONNENTER

Men med udnævnelsen af de 20 socialdemokratiske ministre kan ministerrygterne nu stoppe, siger Thomas Gyldal Petersen.

– Nu stopper al den snak, og så vil jeg knokle en vis legemsdel ud af bukserne for at være med til at sikre, at socialdemokraterne kan beholde det ansvar, vi nu er blevet tildelt, siger han.

Han siger desuden, at han er smigret og ydmyg over, at folk har ment, at han kunne varetage en ministerpost.

Thomas Gyldal Petersen har i øvrigt i gentagne interviews igennem tiden afvist, at han skulle have ambitioner om at blive minister. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Magtovertagelse fuldbyrdet: Nyt flertal i Glostrup sætter sig på formandsposter

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lettet Gyldal: Nu stopper snakken om ministerpost Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger