"Jeg glæder mig rigtig meget over, at de har taget Joy på ministerholdet. Det bliver rigtig godt for regeringen, og det bliver godt for Roskilde at få en stemme ind i regeringen," siger Tomas Breddam.
"Jeg glæder mig rigtig meget over, at de har taget Joy på ministerholdet. Det bliver rigtig godt for regeringen, og det bliver godt for Roskilde at få en stemme ind i regeringen," siger Tomas Breddam.
27.06.2019 kl. 10.25

Joy Mogensens barselsvikar havde ingen borgmester i maven: "Nu er det en ny situation"

Roskildes borgmester, Joy Mogensen, skal være kultur- og kirkeminister. Derfor skal Roskilde Kommune have en ny førstemand eller -dame. Afløseren skal findes ved urafstemning.

Når klokken runder 14.30 i dag torsdag har Joy Mogensen fået overdraget kulturministeriet af fungerende kulturminister Mette Bock. Og så er hun i princippet færdig med at være borgmester. Derfor skal Socialdemokratiet i Roskilde finde en ny permanent borgmester.

I foråret blev Tomas Breddam (S), byrådsmedlem og udvalgsformand i Roskilde Byråd, udpeget til barselsvikar i en afgrænset periode fra oktober 2019 til sommeren 2020. Men det er ikke ensbetydende med, at han så også skal være den permanente afløser for Joy Mogensen. Det fortæller Tomas Breddam til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

– Jeg sagde ja til at blive vikar i en afgrænset periode efter budgettet var på plads i oktober og så administrere ud fra det budget indtil sommerferien, hvor Joy ville komme tilbage. Nu er opgaven blevet en anden og lidt større opgave. Så nu handler det om at vi i den socialdemokratiske gruppe kigger hinanden i øjnene og finder ud af, hvem der bedst kan lede Roskilde Kommune og bedst varetage Socialdemokratiets interesser i Roskilde, siger Tomas Breddam.

Han forklarer videre, at Socialdemokratiet i Roskilde tidligere har aftalt, at skulle der findes en permanent afløser for Joy Mogensen, så skulle det ske ved urafstemning blandt partiforeningens medlemmer. 

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem forlader byen efter landsretsdom

– Så det, forventer jeg, ligger foran os nu. Hvis der altså er flere kandidater, siger Tomas Breddam.

Vil du melde dig som kandidat?

– Jeg havde glædet mig rigtig meget til at være vikar for Joy, men det her er ikke en beslutning, man lige tager. Jeg skal have nogle grundige samtaler med min hustru, inden jeg melder ud, hvad min beslutning er i den sammenhæng, siger Tomas Breddam.

I april, da du blev præsenteret som kommende barselsvikar, sagde du, at du ikke havde en borgmester i maven. Gælder det stadig?

LÆS OGSÅ Lars Weiss går efter overborgmesterposten

– Jeg har aldrig haft en borgmester i maven. I al den tid, jeg har været aktiv, har Joy været borgmester, og jeg har aldrig tænkt, at det skulle være anderledes. Men nu er situationen en anden. Hun er minister, og så må vi tage den derfra. Så det er ikke udelukket, at jeg vil melde mig som kandidat, men omvendt er det heller ikke besluttet. Det er jeg klogere på i aften, når jeg har haft mulighed for at tale med min hustru og resten af den socialdemokratiske gruppe, siger Tomas Breddam.

I stedet for Joy Mogensen indtræder 1. viceborgmester, Poul Andersen (S), midlertidigt som borgmester. Den permanente afløser skal vælges på det førstkommende ordinære kommunalbestyrelsesmøde. Det finder sted i august, oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Joy Mogensens barselsvikar havde ingen borgmester i maven: "Nu er det en ny situation" Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger