John Brædder - det er udtryk for ansvarlighed. Foto: Guldborgsund Kommune
John Brædder - det er udtryk for ansvarlighed. Foto: Guldborgsund Kommune
21.06.2019 kl. 09.00

Omstridt skolesammenlægning vedtaget

Byrådet i Guldborgsund har vedtaget en omstridt og omdiskuteret skolesammenlægning mellem en bynær skole med ressourcestærke forældre og en skole i ghettoområdet i Lindholmkvarteret. Borgmesteren siger, at sammenlægningen er udtryk for ansvarlighed.
tekst Tom Ekeroth

Efter lang tids debat, elevdemonstrationer og voldsom modstand hos forældre fra den bynære Østre Skole i Nykøbing F. vedtog byrådet i Guldborgsund med 23 stemmer mod fem at sammenlægge Østre Skole med Lindeskovskolen. Lindeskovskolen har 170 elever, hvoraf 80 procent er tosprogede, og vedtagelsen betyder, at  eleverne fra Østre Skole skal rykke til skolen i ghettoområdet.

En af forældrene Erik Leth, der har tvillinger i 3. klasse på Østre Skole, siger til DR:

– Politikerne har besluttet, at det er et ghettoområde. Vi kender alle historier fra Lindeskovskolen, og det har vi bare ikke lyst til at byde vores børn, og se vores børn flytte derud, det kan vi bare ikke se.

Formanden for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, socialdemokraten Simon Hansen, mener, at politikerne var nødt til at træffe denne beslutning for at der ikke skabes parallelsamfund i kommunen.

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

– At sige, at eleverne på Østre Skole skal bøde for det, stigmatiserer de andre børn på Lindeskovskolen – og det er simpelthen ikke rimeligt, siger Simon Hansen.

En timelang debat om sammenlægningen gik forud for vedtagelsen, og Dansk Folkepartis René Christensen forsøgte uden held at få afstemningen udsat. 23 stemte for sammenlægning og fem stemte imod. En enkelt politiker undlod at stemme

Der var mange tilhørere til byrådsmødet, og de holdt sig ikke tilbage med tilråb og kommentarer, og da alle partier havde udtalt sig, tog borgmester John Brædder (Lokal) ordet:

– Jeg vil gerne slå en ting 100 procent fast overfor jer, der er tilstede i dag: Det her er en beslutning, som vi træffer, fordi vi er valgt til at være politikere og have ansvarlighed for hele Guldborgsund Kommune. Det havde været lettere at læne sig tilbage for at se, hvad der skete ude i området. Det er det, vi har gjort i de sidste otte-ti år. I stedet er der opstået et Østerbro-område (kvarteret hvor Østre Skolle ligger), hvor der er et dem og os. Og det kan vi ikke være tjent med, sagde han.

LÆS OGSÅ Utilfredshed med værdipolitikken: Socialdemokrat forlader partiet

Sammenlægningen er en realitet fra 2020, og Østre Skole vil derefter formodentlig blive forvandlet til et boligområde. Flere privatskoler i Guldborgsund Kommune er ifølge Folketidende blevet kontaktet af forældre fra Østre Skole. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Omstridt skolesammenlægning vedtaget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger