Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
20.06.2019 kl. 11.00

82 skoleelever udsat for krænkelse

En 36-årig mand, der tidligere var ansat på Karensmindeskolen i Støvring i Rebild Kommune, er blevet sigtet for at have blufærdighedskrænket en række af skolens elever.
tekst Tom Ekeroth

En 36-årig mand, tidligere ansat i Rebild Kommune, er sigtet for at have krænket 82 nuværende eller tidligere skoleelever – alle piger. Han er også sigtet for at have optaget nogle af eleverne uden deres viden. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet har efterforsket sagen i fire måneder. I alt er den 36-årige mand sigtet for 27 forhold af blufærdighedskrænkelse og 28 ulovlige optagelser.

De mange film er angiveligt blevet optaget i et omklædningsrum på skolen fra skoleåret 2013/2014 og frem til anholdelsen af manden 22. februar i år.

– Det har vi kunnet dokumentere via fund af it-effekter på den 36-åriges bopæl, siger den ansvarlige for efterforskningen, vicepolitiinspektør Frank Olsen, i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Regeringen strammer grebet om kriminelle: Vil indføre opholdsforbud

Han understreger, at der i forbindelse med den omfattende efterforskning ikke er fundet nogen tegn på, at optagelserne skulle være delt.

Politiet har identificeret 82 forurettede elever, som alle er piger. Der er tale om både nuværende og tidligere elever. Både de og deres forældre vil senest blive underrettet om sagen enten via brev eller over telefonen fredag.

Politiet kom på sporet af mandens ulovlige optagelser, da skolen 4. februar anmeldte, at der var blevet fundet en rygsæk i omklædningsrummet. I tasken var der overvågningsudstyr.

I kølvandet på sagen har skolen sammen med politiet og kommunen sat et støtteberedskab op. Der er også forberedt et møde på skolen for forældre og deres døtre på 7.-9.-årgang.

LÆS OGSÅ Aarhus politianmelder boligdirektør for underslæb

– Vores fokus er på at tage hånd om og hjælpe de berørte elever og deres forældre bedst muligt gennem situationen, siger Vibeke Lei Stoustrup, der er direktør i Rebild Kommune ifølge Politiken. tek@kl.dk 

Emneord
Kriminalitet

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 82 skoleelever udsat for krænkelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger