Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.06.2019 kl. 10.00

Vores borgere skal ikke være bus-løse

Byrådet i Solrød har besluttet at sætte næsten 1,3 million kroner af til en ny buslinje i et strandområde, som Region Sjælland vil nedlægge. Vores borgere skal kunne komme på arbejde, siger borgmesteren.
tekst Tom Ekeroth

Da Region Sjælland i slutningen af 2018 meldte ud, at man ville nedlægge bus 120 på den cirka 17 kilometer lange strækning mellem Karlsunde og Køge Station, medførte det store frustrationer hos de mange Solrød-borgere, der så ud til at blive bus-løse.

Nu har byrådet i Solrød Kommune imidlertid taget sagen i egen hånd og vil i samarbejde med Køge Kommune og Region Sjælland sikre, at de mange unge, ældre og erhvervsaktive, der dagligt bruger buslinjen, fortsat kan komme frem med det gule lyn.

Et flertal i byrådet har nemlig besluttet at etablere en helt ny buslinje – bus 121 – der skal køre i en ring fra Strandvejen gennem Trylleskov Strand og forbi Solrød Strand Station til Køge Nord Station.

– Byrådet kunne ikke acceptere udsigten til, at hele strandområdet pludselig skulle være bus-løse, så selvom vi er ærgerlige over, at kommunen på grund af regionens besparelser pludselig bliver pålagt så stor en udgift, så skal vores borgere naturligvis kunne komme for eksempel på arbejde, i skole, en tur i centeret og til hospitalet, siger borgmester Niels Hörup (V), borgmester i Solrød Kommune og fortsætter:

LÆS OGSÅ Kommuner får tid til at redde busruter

Byrådet afsætter i alt 1,2 million kroner til den nye busrute, som træder i kraft fra årsskiftet, og som også bliver delvist finansieret af Region Sjælland.

Også Natbus 97N, som lige nu kører fra Rådhuspladsen til Køge Station, har byrådet i Solrød Kommune besluttet at redde. Regionen vil spare bussen væk fra årsskiftet, men byrådet har besluttet at afsætte 70.000 kroner, så bussen fortsat kan køre gennem Solrød Kommune.

– Der er et beskedent antal passagerer på bus 97N, men vi ved, at blandt andre unge mennesker og folk med skiftende arbejdstider gerne vil beholde bussen, og Ældresagen har også givet udtryk for, at de ældre er glade for bussen. Derfor er det en lille pris, vi skal betale for at kunne opretholde en god service til vores borgere, siger Niels Hörup.  tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vores borgere skal ikke være bus-løse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger