Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.06.2019 kl. 09.30

Tre firmaer vil levere hjemmepleje i Gribskov

Kommunen har hævet den økonomiske ramme med fem millioner kroner, og det har fået tre potentielle leverandører til at henvende sig.
tekst Tom Ekeroth

Tre private firmaer har nu søgt Gribskov Kommune om at få lov til at blive leverandører af hjemmepleje efter fritvalgsordningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De tre firmaer har henvendt sig efter, at Gribskov Kommune besluttede at øge den økonomiske ramme for  hjemmeplejen, og at undtage den pleje, der skal tilbydes i nattetimerne, fra de private firmaers opgaver.

– Jeg er glad for, at tre firmaer har henvendt sig. Jeg håber, at den dialog, som administrationen nu skal have med firmaerne, også fører til, at private firmaer kan levere  hjemmeplejen i Gribskov Kommune. Når man ser på økonomien, er det en fordel for kommunen, at plejen leveres af private, men hvis administrationen og den efterfølgende politiske behandling resulterer i en erkendelse af, at de tre firmaer ikke kan magte hele opgaven, udelukker det ikke, at borgerne også vil få tilbudt hjemmepleje leveret af kommunen, siger borgmester Anders Gerner Frost (Lokal) til Amtsavisen.

Problemet med at finde leverandører af hjemmepleje begyndte, da Gribskov Kommune sidste år opsagde aftalen med Attendo, som var kommunens største leverandør. Byrådet besluttede efterfølgende at tilbyde opgaven til andre firmaer uden at sende opgaven ud i nyt udbud, men til takster, som kommunen fastsatte. Siden har Gribskov hævet rammen med fem millioner kroner, fordi ingen private leverandører hevendte sig. Gribskov Kommune har gennem mange år været førende, når det gælder udlicitering. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Udliciteringen falder – og mest i V-kommuner
Emneord
Udlicitering, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tre firmaer vil levere hjemmepleje i Gribskov Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger